x

Kadavar + the Shrine + Horisont
Debaser Medis
D. 2015.05.12 Kl. 20:00

Presenteras av FKP Scorpio:

Det går knappast att hymla med att tyska Kadavar har hämtat inspiration från 70-talets rockscen, men med råa, moderna inslag tar de det till en ny nivå. Med influenser som Black Sabbath, Hawkwind och Pentagram tar Kadavar ut svängarna och plockar russinen ur kakan.

Redan med det självbetitlade debutalbumet trollband Kadavar alla fans av tung, riff-driven 70-talshårdrock. Rockfans över hela världen tycktes ha törstat efter deras utsökt opolerade blandning av space-psych-rock och och stenhård doom. Deras idoler har också fattat grejen och bandet har turnerat med och spelat förband till storheter som Saint Vitus, Sleep, Pentagram och Electric Wizards, och har utöver detta gjort fantastiska festivalgig på bland annat Stoned From The Underground, Yellowstock och Fusion Festival. Detta plus mängder av sålda vinyler har bidragit till att Kadavar ses som en av scenens mest spännande akter.

Efter att under våren ha spenderat fyra månader i studion där de skrivit musik, kliat sig i skägget och jobbat non stop kommer Kadavar snart låta oss få ta del av deras nya mästerverk. 21 augusti släpps deras tredje fullängdare, ”Berlin“, som är starkt inspirerad av hemstaden.

”För ungefär tio år sedan, när vi – oberoende av varandra – flyttade till Berlin, ville vi bryta oss loss och göra något nytt. Jag tyckte det var skönt att kunna smälta in och bara ta dagen som den kommer. Många väldigt långa nätter och en så många olika människor på samma ställe. Där det finns motsatser och skillnader kan du hitta hem. Vi är alla olika, kommer från olika ställen men har lyckats skapa något tillsammans som vi alla tycker om. Jag tror att livsstilen i staden har influerat vårt band väldigt mycket, och därför passar Berlin perfekt som albumtitel.“, säger Tiger, trummis i Kadavar.

The Shrine är en trio unga, pool-skejtande, syratrippande, långhåriga freaks från Venice Beach. Deras musik är snabb, högljudd och hård. Det handlar om rock som frammanar det tyngsta från 70- och 80-talet, och som samtidigt låter som inget du någonsin hört förr.

The Shrine bildades 2008, och har sedan dess varit det perfekta bandet att lyssna på när helst du är ute efter en riktigt bra kväll som du kanske inte planerar att minnas dagen efter.

Göteborgs stoltheter Horisont har sedan 2006 visat gång på gång, album efter album, spelning efter spelning hur tvättäkta, klassisk rock’n’roll ska låta. De har hunnit släppa tre album och under 2014 kom singeln ”Break the Limit”, i väntan på nästa fullängdare som kommer senare i höst.

Med många och långa turnéer i ryggen tillsammans band som Graveyard och Pentagram och spelningar på festivaler och klubbar runt om i Europa gör de minst sagt skäl för titel som Sveriges hårdaste arbetande rockband.

Åldersgräns: 18 år