x

Festival Del Mar Asperö 2015 - Lördag
Asperö Dansbana
D. 2015.25.07 Kl. 13:00

Festival Del Mar Asperö 2015 - Lördag
Asperö Dansbana - Korshamnen - Göteborgs södra skärgård.
Lördag 25 juli 2015 kl 13.00
Pågår till 01.00
Barn under 12 gratis i målsmans sällskap.
270 kr i förköp, 300 kr på plats.

Festival Del Mar Asperö en sommarfestival ute i Göteborgs skärgård arrangerad av La Vaca Loca. Vi har kallats mysig indiefestival och lilla Knarrholmen, men vi är mycket större än så: Vi är den nya generationen av festivalarrangörer. Vi är utsträckta händer över gränserna, mellan hav och land, mellan stad och havsstrand. Vi värnar om miljön lika mycket som kulturen, för oss är de en symbios, vi strider för tillgängligheten och ser jämställdhet som en självklarhet.

Du går av vid Asperö. Aspærø, Assperöö, Asperö. Olika namn beroende på vilket århundrade du befinner dig i. Ön fick sitt namn redan på 1200-talet efter aspen, ett träd vars darrande löv blommade ymnigt. Idag är Asperö en by med cirka 500 invånare. De kallas för krabbor och lever i ett av Sveriges vackraste naturlandskap, stenkust med badbryggor, grönska, skogar, berg, och naturreliker.

Vi har ingen nisch, vi skiljer inte mellan musik. För oss är all musik etno. På festivalscenerna kommer ni att se hiphop-akter, populära och impopulära indieband från er trakt, poeter, live technomusiker, kultförklarade punkband, internationella dj-kollektiv, trubadurer och ironiker, spejsade performanceartister och extraordinära dansnummer.

Vi har levt i snart fyra år, andats in doften från havet och slumrat till i solen, men träden, växterna, och sjödjuren har funnits här längre. Och vi hoppas att vi kan leva vidare tillsammans, i många år till.

Vi hoppas att våra värderingar sprider sig till nya stränder. Vi tror på:

Jämställdhet.
Att boka jämställt kommer naturligt för oss. Alla människor är lika mycket värda. Asperö är en mötesplats där våra olikheter konvergerar – här är ingen annorlunda. Du är välkommen hos oss oavsett ålder, socialt bagage, religiös åskådning, sexuell läggning, kön och könsidentitet.

Tillgänglighet.
Alla ska kunna gå på sommarfestival, och alla ska ha råd. Göteborgs skärgård, vår vackra arkipelag, är öppen för alla.
Därför försöker vi att anpassa festivalområdet så att alla får ta plats. Vi gör vårt bästa för att hålla ner biljettpriserna till minsta möjliga, varje år, och strävar inte att anpassa oss efter marknaden.

Att värna om miljön.
människan är bara en del av vårt ekosystem, jämlik med alla andra djur och växter på jorden. Krabban är lika viktig som dig.

Att värna om kulturen.
Våra artister kämpar i dagens kalla kulturklimat, vi vill ge dem en scen att synas på. Vi hittar er i replokaler, på hemliga soundcloudkonton, i dina vänners mp3-spelare.

För info om båttrafik besök: www.vasttrafik.se

festivaldelmaraspero.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook