x
Kurt Vile

Kurt Vile
Münchenbryggeriet
D. 2015.06.11 Kl. 20:00

Den 6 november öppnar vi upp Münchenbryggeriet för ett återbesök vi längtat länge efter; Kurt Vile & The Violators. Knarrigt, tillbakalutat, genialiskt och nytt material som landar i höst. Med detta i ryggen kommer en gudabenådad gitarrdimma att fylla Münchenbryggeriet. Till detta adderar vi dessutom Way Out West-aktuella Waxahatchee som gäst.

Influerad av både lo-fi-figurer som Beck och mer klassiska namn som Tom Petty, Neil Young och Bruce Springsteen har Kurt Vile plockat det allra bästa från några av vår tids största låtskrivare – och signerat det med sitt egna, tillbakalutade och helt unika uttryck.

Philadelphia-sonen har under de senaste åren vuxit fram till att bli en av världens just nu främsta artister, musiker och låtskrivare. Efter att ha plockats upp av lo-fikretsarna kring Brooklyn-etiketten Woodsist för sin debutskiva ”Constant Hitmaker” 2009 har han sedan dess gått vidare till legendariska Matador Records där han släppt ”Childish Prodigy” och ”Smoke Ring For My Halo”.

Hans femte album, ”Wakin On A Pretty Daze”, var en 69 minuter lång, tålmodig och briljant resa, som vi utan att tveka en sekund följde blint från början till slut (och sedan med glädje satt i gång på nytt). Ett album av tät magi och detaljrikedom – format kring vackert gitarrplockande och med drömmande stora ljudbilder som vecklar ut sig som en fladdrande flagga över Kurt Viles melodiska himmel.

I höst är Kurt Vile tillbaka med nytt material – och det är med öppna armar vi välkomnar både det och honom till Sverige. Senast han besökte oss var 2013, med smockfulla spelningar i både Lund, Göteborg och Stockholm. Räkna med fullt hus på Münchenbryggeriet den 6 november.

Åldersgräns 18 år.

Dörrar kl 19.00 / Start ca kl 20.00

Arrangör: www.luger.se