x

Eldkvarn Support: The Moniker
Morten Krog
D. 2015.21.08 Kl. 20:00

Gruppen bildades 1971 i Norrköping av bröderna Plura och Carla Jonsson och deras kompis Tony Thorén. Deras första album, Elisabet, kom 1974 under gruppnamnet Piska mig hårt. Namnet byttes till Eldkvarn 1976.

Eldkvarn är fortfarande ett aktivt band och sedan länge baserat i Stockholm. Eldkvarn har Fyrtio år på vägarna bara det räcker för att imponeras av Plura Jonsson och hans mannar i Eldkvarn. Men att de dessutom till dags dato levererar så sprudlande vital musik som på bandets tjugotredje album ”De berömdas aveny” från 2011 är rent häpnadsväckande. Plattan är den fjärde tillsammans med producenten Jari Haapalainen. Ett samarbete som bland annat resulterat i mästerverket ”Fulla för kärlekens skull”, en låt som redan räknas till bandets största klassiker. De senaste åren har bandet fått ett rejält uppsving i och med Pluras medverkan i ”Så mycket bättre”, hans matlagningsprogram ”Pluras kök” och den kritikerrosade självbiografin ”Resa genom ensamheten”. Det är alltså med stor glädje vi välkomnar Eldkvarn till Stadsfesten.

Bandet består av Plura Jonsson, Carla Jonsson, Werner Modiggård, Tony Thorén, Claes Von Heijne. Adrian Modiggård har också senaste åren varit med på turné

När Aftonbladet 1999 listade århundradets femtio bästa svenska artister, kom Eldkvarn på 4:e plats.

Support: The Moniker : På scen 19:00

The Moniker som är Daniel Karlsson kommer att släppa nytt album 31 augusti, det kan låta som långt bort, men artisten har ett nytt koncept på gång. Albumets elva låtar kommer nämligen alla att släppas som singlar, en i taget varannan vecka från och med 13 april. Först ut av elva släpp är låten Everything Is Gonna Be Just Fine.

www.kottemanagement.se/eldkvarn