x

Oktoberstämman 2015
Hela Uppsala Konsert & Kongress
D. 2015.24.10 Kl. 13:00

Oktoberstämman

Välkommen till årets stora folkmusikfest! Hela dagen fram till sena natten förvandlas Uppsala Konsert & Kongress till en mäktig spelmansstämma med konserter, buskspel, öppen scen, visstuga och workshops där alla kan lära sig polska, prova på att spela nyckelharpa, lära sig kulning och mycket annat. På Oktoberstämman möts musiker från olika generationer och folkmusikgenrer för både konserter och spontanspel. Som publik befinner du dig hela tiden i händelsernas centrum, för musiken och evenemangen sker överallt!

Magnus Stinnerbom & Västanå Orchestra
En av höjdpunkterna vid årets Oktoberstämma är utan tvekan Magnus Stinnerbom & Västanå Orchestra.
– Musiken är en väldigt central del vid Västanåteatern där jag varit verksam i tjugo år. Publiken har varje sommar uttryckt en längtan efter att få uppleva låtarna på en ren konsert, säger Magnus Stinnerbom som är musikansvarig på Västanå Teater och komponerar all musik till föreställningarna.
Nu har han satt ihop ett band som förutom honom själv består av hustrun Sophia Stinnerbom på fiol, Roger Tallroth, gitarr, Ola Hertzberg, nyckelharpa, Jonas Brandin, fiol, Magnus ”Norpan” Eriksson, trummor och Ulf ”Rockis” Ivarsson på bas.
– Det är folkmusik vi gör i grunden. Med väldigt mycket energi! Tungt, svängigt och fartfyllt. Jag har gjort musik till ett femtiotal föreställningar och det brukar vara 15-20 låtar i varje. Bland dem har vi valt ut ett antal hits. Det ska bli väldigt roligt att få göra det här precis som vi vill, utan att ta hänsyn till teatern och berättelsen. Och ingen kommer att sitta och tänka på att det är teatermusik. Det blir fullt drag! säger Magnus Stinnerbom som också är känd som en av medlemmarna i HARV. Han har även turnerat med bland andra Louise Hoffsten, Moneybrother, Henning Kvitnes och är medlem i Ale Möller Band.


Arrangör: Uplands spelmansförbund, UPPSALA i samarbete med Uppsala konsert & Kongress, Kungliga Musikhögskolan, Erik Sahlström institutet och med stöd av Musikens Hus Vänner