x

Fink
Klubben, (Fryshuset)
D. 2015.28.10 Kl. 19:00

Presenteras av FKP Scorpio:

Fin Greenall växte upp i ett hem fyllt av folk- och klassisk musik, och tidigt fascinerades han av gitarrer. När han under tonåren upptäckte rave blev han såld och påbörjade en karriär som DJ och producent av trip hop och ambient techno. Så småningom återvände Fink till sina förfäders rötter och kärleken till den akustiska gitarren fanns fortfarande där.

Sedan 2006 har Fink varit Fink, den framstående singer-songwritern med de oemotståndliga låtarna. Han som gick ifrån att vara en klubb-DJ i världsklass och elektronisk producent, till att bli den första singer-songwritern någonsin med ett skivkontrakt på den legendariska labeln Ninja Tune. Lägg också till sammarbeten med artister som John Legend, Ximena Sariñana, Amy Winehouse och Professor Green på Finks CV. Hittills har han släppt sju studioalbum, två livealbum och turnerat världen över.

Trots detta är han fortfarande ett namn som för den stora skaran har förblivit ett mysterium. Något som nu ser ut att vara på väg att ändras då han släpper sitt nya album, "Hard Believer".

Musikaliskt är det lika brett som Finks föregående album. Det är folk, elektronika, blues och rock, ,en det är låtskrivandet som verkligen driver honom till en ny position: det är tydligt att Fink har utvecklats till en av Storbritanniens stora nutida låtskrivare.

I maj 2015 släpptes Finks senaste album Horizontalism på sitt egna bolag R'COUP'D, ett underbolag till Ninja Tune.

Senast Fink spelade i Sverige sålde han ut Debaser Medis. I oktober ser vi Fink på Klubben, Fryshuset och vi lovar att det kommer bli minst lika magiskt den här gången också!

Åldersgräns: 13 år