x

The Front Bottoms
Fryshuset
D. 2016.27.02 Kl. 19:30

Indiebandet från New Jersey har gått från high schoolspelningar till utsålda turnéer i Europa. Nu kommer de till Sverige för första gången: lördag 27 februari på Fryshuset i Stockholm!

Killarna har spelat tillsammans sedan high school och medlemmarna försörjde sig i början på att jobba i en mataffär (frontmannen Brian Sella) och trädgårdsarbete (trummisen Mathew Uychich), medan man gjorde gigs i New Jersey-området och blev snabbt populära lokalt.

Populariteten skulle dock skjuta i höjden och bandet är nu känt långt utanför New Jersey. Efter flera släpp som man gjorde helt på egen hand (bl.a. på kassett) blev man 2011 signade av Bar/None Records och släppte EPn ”Summer of Steroids” och sedan det hyllade självbetitlade albumet ”The Front Bottoms”. Albumet innehöll bl.a. ”Flashlight” och ”Maps” som var för sig har miljontals streams och nedladdningar.

2013 släppte man albumet ”Talon of the hawk” och även en video till singeln ”Twin Size Mattress”, som idag är en av bandets största hits, där man visar bandet på turné – en bra bit bort från lokala barer och konsertlokaler i New Jersey.

I år är bandet högaktuellt med EPn ”Liberty and Prosperity” som man delar med rapgruppen GDP, där banden hade med två låtar var: ”Wolfman” och ”Handcuffs” med The Front Bottoms. Under sommaren har man även släppt dubbelsingeln ”Cough it out” / ”West Virginia” – och bandet är hetare än någonsin.

Man har nu skapat ett namn för sig och även om steget från high schoolspelningar i Woodcliff Lake, New Jersey till att turnera runt i världen kan verka långt – så är det verklighet för The Front Bottoms. Med en skön blandning av punk, folkgitarr, poetiska texter, humor och medryckande melodier är The Front Bottoms verkligen något utöver det vanliga! Lördag 27 februari får vi chansen att se indie rock-bandet i Sverige för allra första gången!

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 220 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.Insläppstid: kl 18.30
Konsertstart ca kl 19.30

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: www.livenation.se