x

Vem Är Han Den Där Pink Floyd?
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2015.07.10 Kl. 19:00

And by the way wich one is Pink ? är en känd kommentar från klassikern Shine on you Crazy Diamond, Pink Floyds dedicerade låt från 1975 till sin forne ledare Syd Barret som hoppat av 7 år tidigare och isolerat sig i galenskap och drogberoende.

I höst är det premiär för Peter Bryngelssons tredje musikberättarföreställning. De tidigare Den sorgsnaste gitarrhjälten världen skådat ( om Peter Green) och Claptons tårar ( om den dramatiska kärlekshistorien mellan Eric Clapton och Pattie Boyd) blev omtalade succeér över hela landet och nu kommer berättelsen att handla om Pink Floyds uppgång i tre steg och det långa utdragna fallet fyllt av rivalitet, ackumulerat hat och despotism i sin mest förminskande form. Eller som trummisen Nick Mason uttryckt det: I jämförelse med basisten, sångaren och låtskrivaren Roger Waters framstår Stalin som en mild gammal gubbe.

Turnén börjar som vanligt i Norrland och arbetar sig sedan neråt landet. Keyboardisten Lars Liljegren och Peter Bryngelsson har med sig Flygande gris, Spitfire-flygplan och bygger en mur på scenen nästan som originalet.

Den här gången har de persiska bröderna Nadeb byggt vidare på Peter Bryngelssons Monsterdobro-gitarr och nu har den tre halsar med olika ljudegenskaper.

Samtidigt arbetar Peter vidare som författare och 26 september släpps hans senaste bok, Filmmusik, det komponerade miraklet. Han spelar också tillsammans med den gamle legendaren John Holm och leder ett internationellt band bestående av musiker från krigsregioner som Palestina, Ukraina, Syrien och Kurdistan.

En berättelse om ett band som blev en person som gick isär. Musikberättelse av och med Peter Bryngelsson, dobro, gitarr, mandolin, sång och tal, Lars Liljegren, keybord och Pink Floydiga effekter.


Arr: Peter Bryngelsson Musik
Längd: ca 90 min