x

Mustasch + Santa Cruz
Kulturens hus - Stora salen
D. 2015.18.12 Kl. 19:30

OBS EVENTET ÄR FLYTTAT TILL LILLA SALEN (stående publik)

I slutet av april släppte svenska hårdrockarna i Mustasch ”Be Like A Man”, den första singeln från albumet ”Testosterone” som släpps i september. Det blir deras åttonde album i raden och nu står det klart att albumet åtföljs av en efterlängtad turné som når Luleå.

Ända sedan starten 1998 har Mustasch levt efter ideologin att bara göra musik i sin smak. Oavsett vad andra tycker går Mustasch kompromisslöst sin egen väg och det är ett imponerande CV bandet har fått ihop: Sju album (med bara veckor kvar till det åttonde släpps), en dunderhit med ”Double Nature”, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa, tre grammisnomineringar och en Grammis för Årets Hårdrock.

Det nya albumet ”Testosterone” följer upp succén efter det senaste albumet ”Thank you for the demon” och utforskar begrepp som manlighet, dignitet och sensibilitet. Bandet menar att ”testosteron” har haft en negativ klang alldeles för länge och förknippats med machokulturen, något som de själva inte vill associeras med.
– Vi har släppt tyglarna rejält, ett nytt sound har formats som är både hårt och mjukt på samma gång. Alla i bandet har varit delaktiga i att skapa ett album med en tydlig röd tråd om manlighet och det kommer bli grymt att spela låtarna live på turnén i höst, hälsar bandet.

Santa Cruz är support
Det finska hårdrocksfenomenet Santa Cruz värmer upp inför Mustasch spelning. Santa Cruz är inspirerade av bland andra Skid Row och Guns ´n´Roses men blandar även in modern rock och metal i sin egen unika stil. Bandet bildades 2007 och debutalbumet "Screaming for Adrenalilne kom 2013.


Handikapplatser bokas via Kulturens hus biljettkassa 0920 45 59 00

Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info