x

Hozier
Cirkus
D. 2016.28.02 Kl. 19:30

Den irländska trumslagarsonen Andrew Hozier-Byrne, aka Hozier, drog för två år sedan fram som en tornado över musiklandskapet med debutsingeln Take Me To Church. År 2014 blev låten singeletta i 12 länder och nådde en topp 10-placering i 21 andra territorier. Som om inte det säger nog, har Take Me To Church i dagsläget nått den smått ogreppbara siffran 422 miljoner spelningar på Spotify. Det är den tredje mest spelade låten på HELA Spotify. Någonsin.

En av anledningarna till låtens stora spridning (förutom att den är sjukt bra) är den tillhörande musikvideon, som blev viral efter att den öppet kritiserat den ryska regimens kriminalisering av homosexualitet. Hozier lyckades tränga igenom det massiva kommersiella bruset och fånga allas uppmärksamhet genom att blanda genuin kraftfull soul med en mörk och intelligent rock.

Sedan hans entré på musikscenen har blott 25 år gamla Hozier tilldelats utmärkelser, nomineringar och framträdanden på de stora musikgalorna lika återkommande som regnet fallit över Irland. Förra året nådde hans debutalbum topp 10 på albumlistan i över 11 länder – ett album som av musikmagasinet Clash beskrevs med orden ”An authentic portrait of an artist – soulful, spiritual and seductive – and a deeply impressive first step”.

Den 28 februari kommer Hozier till Cirkus, Stockholm. Ett säkert kort för vad som kommer bli ett minne för livet. Biljettsläpp fredag 4 september kl 10.00.

Arrangör/Promoter: Luger
Åldersgräns/Agerestriction: 13 år/years (oavsett om i målsmans sällskap eller ej)

Max 4 biljetter/kund.
Maximum 4 tix/customer.

Tiden på biljetten anger konsertens starttid, insläpp arena 30 min innan. Cirkus Bar och Restaurang öppnar 2,5 tim innan konsertens starttid.