x

Free Tallinn Trio + Amazonas Inner Eye
Nefertiti
D. 2015.25.09 Kl. 19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Free Tallinn Trio (EST) + Amazonas Inner Eye
Nefertiti - Göteborg
Fredag 25 september 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Två band samma kväll, det ena modern jazzimprovisation med inslag av kammaropera och det andra med ett stort spännande sound!

”It was one of those fascinating, hypnotic performances that seemed to make time stand still.”- Stuart Nicholson om Free Tallin

Free Tallin består av en unik kombination. En sångerska med brett röstomfång, en klassiskt skolad pianist som de senaste 20 åren ägnat sig åt fri improvisation och en jazzgitarrist som är en av Baltikums mest kända jazzmusiker. Tillsammans skapar denna trio musik som skulle kunnas beskrivas som ett äventyr genom modern musik. Bandmedlemmarnas olika musikaliska bakgrunder tillåter lyssnaren att introduceras för helt nya territorier inom jazzen och musikens värld. Det är verkligen unikt och kontrastrikt. Free Tallin grundades 2006 och har sedan dess uppträtt på flertalet jazzfestivaler runt om i världen. Missa inte!
Amazonas Inner Eye beskrivs som en kombination av en inbjudande sagovärld och en vägg av oljud. Inspirerade av nuet är musiken alltid oväntad men samtidigt självklar.
Sågade och hyllade har har Amason Inner Eye lyckats skapa musik som är hypnotiserade, fräsch och intressant. Hösten 2014 gavs bandets fjärde album ”Mainstream” ut som också var den första med endast instrumentalsättning.

Free Tallin Trio:
Anne-Liis Poll –s.
Anto Pett –p.
Jaak Sooäär –g, live electr.

Amazonas Inner Eye:
Thomas Gustafsson –sx.
Annika Törnqvist –b.
Anders Kjellberg –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook