x

Quincy Jones Presents: Justin Kauflin Trio
Nefertiti
D. 2015.10.10 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Quincy Jones presents: Justin Kauflin Trio (US)
Nefertiti - Göteborg
Lördag 10 oktober 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Internationell jazzstjärna, hyllad av legender som Quincy Jones och Clark Terry!

"Simply beautiful cat...You can feel it in every note he plays"
- Quincy Jones

"He´s a monster on the piano! And, one of the greatest people I know"
- Clark Terry

Prisbelönta jazzpianisten Justin Kauflin startade sin musikresa innan de flesta av oss kunde tala. Som 6-åring var han redan skolad i klassiskt piano och fiol då han började spela på konserter och tillställningar, som så småningom ledde honom till att bli konsertmästare för olika orkestrar.
Vid 11 års åldern förlorade Kauflin synen och i samband med denna händelse gick Kauflin över till jazzen. Influerad av jazzgiganter som bla Mulgrew Miller, Ornette Coleman för att nämna några namn fick Kauflin 2010 chans att spela med trumpethjälten och jazzlegenden Clarke Terry som senare kom att bli Kauflins mentor.
I dokumentären "Keep On Keepin´ On” får vi se ett unikt och rörande samarbete mellan de två musikerna. Filmen hade premiär 2014 på Tribeca Film Festival och har sedan dess vunnit flera priser.
2013 signades Kauflin till Quincy Jones promotionbolag och tillsammans har musikikonen Quincy och Kauflin jobbat fram sitt andra album "Dedication" som släpptes tidigt i våras. Kritikerrosad och hyllad får vi den 10 oktober chans att höra Justin Kauflin, en unik upplevelse på nära håll och ett måste!

Justin Kauflin –p.
Christopher Smith –b.
Billy Williams –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook