x

Vid Pianot / Lena Philipsson
Skandiascenen, Cirkus Djurgården
D. 2016.12.03 Kl. 19:30

VID PIANOT / LENA PHILIPSSON - JAG ÄR INGEN ÄLSKLING

Den 3 februari 2016 har Lena Philipssons nya personliga show "Jag är ingen älskling" premiär på Skandiascenen, Cirkus i Stockholm, 30 år efter det stora genombrottet. Den här gången är musiken i fokus och strålkastarljuset riktas mot Lena Philipsson vid pianot, uppbackad av ett sexmannaband. Det blir en genuin och kärleksfull kväll fylld av sprudlande glädje, sväng och förtroliga samtal. Showen "Jag är ingen älskling” är helt enkelt mer Lena.

Lena Philipsson är aktuell med singeln, albumet och showen med samma namn – "Jag är ingen älskling”. Singeln som premiärspelades på Allsång på Skansen i somras fick lysande recensioner och gick direkt in på iTunes förstaplats. Det är första gången sen 1997 som Lena skrivit all text och musik vilket gör albumsläppet extra speciellt.

Showen "Jag är ingen älskling" har premiär på Cirkus den 3 februari 2016. Med den kommer publiken få lära känna en ny sida av vår folkkära popstjärna när hon tar plats vid pianot.

– Senast jag uppträdde så här var jag 16-17 år. Jag brukar alltid vara inblandad i allt i mina shower, men nu vill jag släppa fram musikern i mig. Det är en viktig sida av mig och nu är jag äntligen mogen för att visa den, berättar Lena Philipsson.

"Jag är ingen älskling” är en varm och kärleksfull show som blandar nya låtar med klassiska hits och känslosamma partier med pampiga crescendon. Till sin hjälp på scen har Lena Philipsson ett svängigt sexmannaband och showen är regisserad av Emma Bucht ("En man som heter Ove", "Treater”, "Bröderna Luuk") och Helena Dillén (Grammis, Polarprisgalan) har gjort scenografin.

– Det kommer att vara genomarbetat, glammigt och snyggt, men också lite nära i tonfallet. Det är en ny utmaning och känns som en spännande kontrast till de stora showerna att pröva något mer nertonat och avskalat. Jag är sjukt taggad att köra de flesta av mina nya låtar tillsammans med en del av mina gamla hits. Jag vill sträva efter en egensinnig show fylld med kärlek och lust, berättar Lena Philipsson.

Arrangör: Blixten & Co
Längd: ca 1 tim 45 min (ingen paus)