x

The Temperance Movement
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2015.22.11 Kl. 20:00

The Temperance Movement återvänder!

The Temperance Movement fullständigt knäckte publiken när bandet helt osannolikt gjorde en två och en halv vecka lång succéturne genom Sverige våren 2013. En turné genomförd utan att ens ha släppt sin debutskiva. Ett halvår efter kom bandet tillbaka med nysläppt debutskiva, mångdubblade publiken och visade att Sverige är nästa stora land för bandet. Efter spelningen med Rolling Stones i somras hoppade bandet på Rolling Rootsy Revue-tåget för de sista tre konserterna och visade för publiken vilket som är världens bästa rockband live just nu. Den svenska publiken älskar The Temperance Movement och TTM älskar oss!

I januari släpps nästa skiva med The Temperance Movements och i höst börjar två singlar snurra på radion. Bandet har växt lavinartat och en 4 månaders lång turné USA med Blackberry Smoke, konserten med Rolling Stones och stor framgång för singeln ”Take It Back” har öppnat upp det stora landet i väst. Likt i övriga världen skapar bandet fantastiska band med sina fans. Ryktet säger att countrystjärnan Miranda Lambert har blivit ett av fansen och chartrade ett plan för att få se bandet live i Denver. TTM har tydligt markerat att Sverige var första landet och är favoritlandet att turnera i. Vi blir först ut att få göra en turné på det nya albumet. Bandet har sagt att dom vill ut bland folket och medvetet plockat bort de största städerna från turnéplanen.

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets Americana Rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music så finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition att tolka musiken man älskar och beundrar från USA på ett sätt som lockar en jättepublik.

Vi välkomnar The Temperance Movement varmt tillbaka till oss på Backstage, Konsert & Kongress!

KNOCKIN’ LOST JOHN
Knockin’ Lost John är ett blues inspirerat rock n’ roll band som bildades i slutet på 2013. Bandet består av Fredrik Jarméus (sång, synth, gitarr), Måns Molander (rytm gitarr, bakgrundssång), Joel Larsson (gitarr), Joel Samuelsson (bas) och Olle Haglund (trummor, bakgrundssång). Inte långt där efter spelade de in deras första EP “Knockin’ Lost John" innehållande låtar som bland annat Rollin’ By, Down The Road och John. Efter att ha spenderat snart två år i studion och på scen har dom hunnit experimentera med både genrer och hittat nya influenser. Bandet har utvecklat ett allt rockigare och riffbaserat sound med rivig sång. I höst släpper dom sitt nya album “Got A Spell” med tio helt nya låtar. Knockin’ Lost John deltog i 2015 års upplaga av Showcase – osignat & närproducerat.

Läs mer på facebook och lyssna via Spotify

Arrangör: Arenabolaget i Linköping AB på uppdrag av Kultur- och Fritidsnämnden.

Åldersgräns 13år
Insläpp kl 19:00
Lokal Backstage, onum ståplats

Rullstolsplatser bokas hos Arenabolaget 013-190 00 00

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till oss för att njuta av en god bit mat och dryck. Kvällens erbjudande är American Chili, serveras toppad med lagrad ost från trakten, crème fraïche samt surdegsbröd 149kr*
Vegetariskt allternativ finns

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.

*Serv.avg tillkommer vid köp via Ticnet.se eller hos Ticnetombud.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.arenabolaget.se