x

Joe Pug + Landstrom
Storsjöteatern/Studion
D. 2015.03.11 Kl. 19:00

Sensus, Rootsy Live och IF Popgeni presenterar stolt en kväll fylld av själfull americana, folk och alt.country med:

-Joe Pug (US)

-Landstrom(Z)

Plats: Storsjöteaterns Studioscen

Tisdag den 3 november

Förköp släpps via Ticnet inom ett antal veckor.

Bar och dörrar öppnar kl. 19.00

Landstrom börjar spela 19.30

Joe Pug med band börjar spela cirka 20.30

Joe Pug

En amerikansk singer/songwriter i rakt nedstigande led från det banbrytande musikaliska uttryck som Bob Dylan och John Prine skapat.

Pug som är född och uppväxt i Maryland började spela gitarr och skriva egna låtar i unga år, helt övertygad om att ett band ska spela och leverera eget material.

Men det var när han studerade på college i North Carolina som han blev övertygad att det var musiken som var hans läst.Han hoppade av studierna och flyttade till Chicago där han försörjde sig som snickare samtidigt som han skrev låtar och sakta men säkert började jobba in sig på den lokala klubbscenen.

Debut-EP'n ”Nation Of Heat” kom på egen etikett 2008 och sedan dess har det blivit ytterligare tre studio och ett livealbum med fina recensioner där Pug visar sig vara en förträfflig förmedlare av en tidlös mix av folk, country, americana och poprock.

Det senaste albumet, ”Windfall”, släpptes i mars 2015. Sångerna och rösten är grejen med Joe Pug. På Windfall märks det väldigt tydligt att han själv har den förståelsen. Det finns bara det allra nödvändigaste för att smycka de små juveler Pugs sånger är. Likt en av Pugs största fans Jason Isbell eller en Ryan Adams i toppform finns här ingen ambition att vara cool eller hip för att locka den trendkänsliga men ständigt hajpskapande hipster-publiken. Likt Jason Isbells senaste två skivor är det istället just motsatsen som sticker ut. Joe Pug beskriver det bäst själv: “The aim on this one was very straightforward. We wanted to capture the music just the way we play it, with minimal production. It was a very back to basics approach because ultimately that’s what I love about music, and that’s what I love about making music. I wanted to record these songs the way they were written and put them out in the world.” ”Windfall” är en varm och
väldigt fin skiva. Joe Pugs låtar är jordnära och samtidigt poetiska, förankrade i tradition och samtidigt nutida. På bästa sätt förvaltar och uppdaterar han ett arv från andra Texas-storheter som Townes van Zandt och Guy Clark.

Till Östersund kommer Pug med en trio kompmusiker.

För pressbilder, kontakt och fakta: http://www.rootsylive.com/artist.asp?CArtist=4035

Facebook: https://www.facebook.com/joepugmusic

Landstrom

”Att bo på landsbygden är en underskattad inspirationskälla”, har gitarristen, sångaren, låtskrivaren och längdåkningsfantasten Göran Lindström sagt.

Tillsammans med äkta makan, Carina Landin, sång, har Göran på fullängdarna ”The Bright Daylight” (2011) och ”Land Of Nowhere” (2013) dubbelt upp visat att glesbygden runt Kullsta utanför Hammarstrand kan vara en sann och äkta inspirationskälla.

Det understryker man på färska minialbumet ”What We Saw” där de sex låtarna visar upp ett Landstrom som tagit ytterligare ett kvalitativt och personligt steg med ett eget sound som trots att melankolin är starkt dominerande ändå är så vackert och ståtligt att optimismen kopplar greppet.

Landstrom vill inte gärna sorteras in i något speciell genre.

Men mitt emellan folk och americana producerat av T. Bone Burnette eller Daniel Lanois tycker vi inte är helt fel.

Landstrom spelar hos oss för andra gången. När de i maj 2012 spelade för Eilen Jewell öppnade de ögonen hos många för hur bra musik som görs i detta land.