x

Världens Största Musikfest
PUSTERVIK
D. 2015.07.10 Kl. 19:00

Sensus, ABF, NBV med flera presenterar:
Världens Största Musikfest
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 7 oktober 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Sverige. Ett litet, kallt, mörkt land långt norrut i Europa. Men här finns även världens bästa musiker och Sverige står för världens största musikexport per capita. I Sverige finns nämligen studieförbunden som vuxit fram ur landets folkrörelser. Nu ska vi därför visa en del av den talang och spelglädje som finns i landet för att hylla det svenska musiklivet och studieförbunden. På Pustervik gör vi det genom att ha Världens Största Musikfest!

Liveband och DJ’s hela kvällen! 9 av 10 studieförbund är med och arrangerar en helkväll med en härlig blandning av musikstilar på två våningar. Vi får ta del av alltifrån en gnutta brusig analog oändlighet, vardagsbetraktelser från Andra Långgatan, upproriskt sväng, bluesballader, flamencopop, sydstatsrock, blues, country, svettigt sjuttiotalsgung, episk impro-pop, rak riotgirl, hiphop, indiepop, instrumentalt och suggestivt drömskt. På en och samma kväll!

På scenerna ser vi:

Next Stop Horizon
Korsa Arcard Fire med Nick Cave och krydda med gospel och en gnutta brusig analog oändlighet så har du Next Stop Horizon. Göteborgsduon har turnerat flitigt i Europa sedan debutalbumet släpptes 2011.

Vindstyrka 12
Stor rock på svenska i Lundells, Gyllene Tiders och Imperiets anda. Vardagsbetraktelser från Andra Långgatan, förorten och fester.

Syster Dynamit
Upproriskt sväng, bluesballader och flamencopop. Fyra röster, åtta instrument och visor med en portion munter bitterhet om samhällets skeva sidor.

Mays Hounds
Sydstatsrock, blues & country med ett gäng svängiga musikanter. Maria Ekstrands kraftfulla sång backas upp av bland annat piano, Hammond och Fender Rhodes.

Honeymoon Disease
Med ett svettigt sjuttiotalsgung och vråltrimmade gitarriff bjuder Honeymoon Disease publiken på en tung käftsmäll med eftersmak av band som The Hellacopters, Thin Lizzy och Kiss.

ISSA
ISSA med sin episka impro-pop och sin kreativitet och sina personliga historier utmanar samhällets normer och skapar ett rum för nya möjligheter.

Issueissue
Issueissue med sina udda taktarter och humörsvängningar fyller rummet med rak riotgirl och en underton av hopp.

Snöhamn
Göteborgskollektivet Snöhamns instrumentala och suggestivt drömska musik har influenser av Sigur Rós och Mono. Det är ändå ett kollektiv som tydligt står på helt egna ben.

Talento, P.E & Zanka (tidigare De femte elementet)
De femte elementet vann inte bara GP-scens båda priser för bästa akt 2011 utan de fick även publikens pris! De kvarvarande medlemmarna från ursprungssättningen har fått nytändning och ser fram emot att få dela med sig av gammalt och nytt material.

Yoko DJ’s
Yoko DJ’s bildades i Göteborg 2009 och arbetar för att skapa en mer jämställd musikscen med fokus på DJ-konst.

Arrangerande studieförbund:
ABF
Folkuniversitetet
Kulturens
Medborgarskolan
Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet NBV
Sensus studieförbund
Studiefrämjandet
Studieförbundet Bilda
Studieförbundet Vuxenskolan

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook