x

The Umbilical Brothers
Gävle Konserthus
D. 2016.29.05 Kl. 19:30

THE UMBILICAL BROTHERS ÄR TILLBAKA MED KRITIKERROSADE FÖRESTÄLLNINGEN "THE REHEARSAL"
Time Out New York har kallat Shane Dundas och David Collins för “Australiens hetaste export sen Vegemite”. Ingen Umbilical-upplevelse är lik något annat du sett tidigare och deras nya show ”The Rehearsal” är inget undantag från den regeln. Chortle UK beskrev finalen av showen som ”något av det roligaste jag sett på en komediscen”.
I maj kommer de till Gävle Konserthus.
Allt började när Shane och David träffades på en teaterkurs i Sydney i slutet av 80-talet och David vände sig om lite för hastigt och lyckades knäcka Shanes näsa. Nu har Umbilical Brothers gjort total succé i bland annat USA, Japan, Singapore, Spanien, Storbritannien, Nederländerna, hemlandet Australien och Sverige. De har besökt Sverige två gånger tidigare och den svenska publiken föll pladask för deras unika humor där de kombinerar vanlig dialog med ljudeffekter som de framkallar både med munnen och andra kroppsdelar.
I ”The Rehearsal” tar ’bröderna’ oss med på den kreativa processen när de skapar en show och släpper inte ut oss förrän hjärnan exploderar. Publiken tas med till till Velcro World, får koppla av med Shane, möta Daves alter ego och suspekta lurviga handdockor, veta hur man kan felanvända multimedia på ett kreativt sätt samt se vad som nästan fick brittiska drottningen att göra i byxorna under skrattfesten Royal Variety Performance. Och mycket, mycket mer.
Pressröster om ”The Rehearsal”:
”Jaw-droppingly clever and funny.”
“…one of the funniest things I have ever seen on a comedy stage.”
“There is no obvious way to improve on this truly, truly extraordinary show.”
– Chortle.co.uk

“...two blokes acting the maggot and having a lot of fun in the process ...wildly imaginative in conception and suitably breathless in execution ...comedy gold”
– Irish Independent

“Some of the most cleverly articulated comic theatre you’ll ever see...”
– Sun Herald


Konsertlängd: 90 min (ej paus)

Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900

för gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913