x

Petra Marklund
Västerås Konserthus
D. 2016.12.02 Kl. 19:30

Singelaktuella Petra Marklund gör Sverigeturné

I början av maj släppte Petra Marklund sin nya singel "Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)". Låtens innebörd – längtan efter gemenskap och tillhörighet – speglar kärnan i kommande albumet. Och det är gemenskap som Petra Marklund siktar på att skapa tillsammans med publiken på sin Sverigeturné som går av stapeln onsdag den 3 februari i just Göteborg.

I tio års tid har Petra Marklund levt turnéliv som en av Sveriges största artister och musikexporter. Nu när uppföljaren till 2012s rosade album "Inferno" släpps har Petra Marklund tre år av upplevelser och tankar att dela med sig av till sina fans live.

"Det går inte att jämföra att spela live med någonting annat. Varje konsert är en ny upplevelse. Det händer alltid något oväntat, som att micken flyger iväg eller att någon i publiken ropar något. Och jag älskar att resa, i synnerhet med buss. Då ser man och upplever landet man turnerar i på ett helt annat sätt.", säger Petra Marklund.

Petra Marklunds nya turné markerar hennes tioårsjubileum som turnerande artist. Men samtidigt som mycket har hänt under decenniet som gått är vissa saker som de alltid har varit.

"Jag vet att jag kommer få frågan om hur det känns att vara ute på turné igen. Åh, vad jag är tråkig, men det känns jättekul, på riktigt! Jag ljuger inte när jag säger att jag nog aldrig varit så peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon och möta alla som vill vara med. Längtar!", berättar Petra Marklund.

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: ca 70 min