x

The Felice Brothers
Bryggarsalen
D. 2015.12.11 Kl. 20:00

The Felice Brothers


The Felice Brothers är ett sammansvetsat folk-americana-rock’n’roll band från Catskill-bergen utanför New York. Bröderna Ian, Simone och James växte upp vid Hudsonfloden, bara några mil från Woodstock där ikoner som Bob Dylan och The Band en gång hittat sin inspiration. De drevs tidigt av samma typ av musa – söndagseftermiddagarna jammandes under bbq-cookouts i pappans trädgård.

Under 2006 så lämnade de bergen för storstaden, trängde in sig i en liten lägenhet i Brooklyn och började spela på New Yorks tunnelbanor för att få ihop till mat och hyra, men också för att bli bättre musiker. Med sig hade de även debutalbumet ’Through These Reigns and Gone’ som spelats in i ett hönshus och var lika grovhuggen och opolerad som efterföljaren ’Tonight at the Arizona’. Det distinkta skrangliga soundet hittade snabbt en publik, och framförallt efter att de turnerat ihop med Bright Eyes och framträtt på av en av Levon Helm’s ’Midight Ramble’-tillställningar senhösten 2007.


Under våren 2008 gavs nästa, självbetitlade, album ut via Team Love Records och ryktet om deras otämjda liveshower spred sig som en löpeld, mycket tack vare ett häftigt turnérande och några större festivalframträdanden som tex SxSW i Austin, Bonnaroo och Newport Folk Festival.


2009 gav sig bandet in i studion igen för att spela in Yonder is the Clock och även den efterföljdes även den av ett tufft turnéschema där de bland annat delade scen med Old Crow Medicine Show, Justin Townes Earle och the Dave Matthews Band. Efterföljande Celebration, Florida gavs ut 2011 och var också sista skivan med Simone Felice bakom trummorna. Simone lämnade för att ge liv åt en solokarriär med the Duke & the King