x
Joel Alme

Joel Alme
Sagateatern
D. 2015.14.11 Kl. 19:30

11 mars 2015 släppte Joel Alme efter tre års väntan sitt fjärde album, ”Flyktligan” (Razzia Records). Hans första på svenska. Albumet hyllades av en samlad kritikerkår och innebar ett bredare publikt genomslag för Joel Alme
 
Joel Alme debuterade med den rosade ”Master of Cermonies” 2008. Albumet följdes av ytterligare två kritikerhyllade album, ”Waiting for the Bells” (2010) och ”A Tender Trap” (2012). 2015 är Joel Alme tillbaka med albumet ”Flyktligan”, hans första med texter på svenska.
 
”Flyktligan” är en mycket personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj. En släktkrönika och en modern arbetarklasskildring. Det är en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten. Om de som offras och de som överlever.
 
Det handlar om missbruk, ensamstående mammor som tar sig vidare och barndomens vänskapsband. Den dagliga kampen för att bryta nedärvda mönster. Och kärleken.
 
Albumet är inspelat av producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Anna Järvinen) i Göteborg och släpptes av Razzia Records.
 
Nu ger han sig ut på en höstturné och Borås blir ett självklart stopp på vägen. Under sommaren och våren har han gjort bejublade konserter. Hyllad av såväl publik som en enad presskår. Det kommer bli en magisk afton på Sagateatern.