x

High On Fire
Kulturbolaget
D. 2015.23.11 Kl. 20:00

Aktuella med sitt sjunde alster "Luminferous" är det nu dags för den hårdriffande trion High on Fire att återvända till Europa, denna gång tillsammans med Black Tusk och Bask. Den 23 november landar de i Malmö för en spelning på KB.

När Oakland-bandet i början av 00-talet dök upp i vårt medvetande var det som en frälsning för många av oss metalfans. Närmast besatta av Black Sabbath-riff startade High on Fire en era med debutplattan "The Art of Self Defense". Uppföljaren, den absolut magnifika "Surrounded by Thieves," nådde en större publik och hyllades som det mästerverk skivan verkligen var. Platta nummer tre, "Blessed Black Wings" från 2005, producerades av Steve Albini och kan med facit i hand räknas som en milstolpe för hela decenniets hårda musik.

Och så har det fortsatt. High on Fire har gång efter annan överraskat och överträffat sig själva. I somras släppte bandet sin efterlängtade nya skiva ”Luminferous”, uppföljaren till 2012 års mästerverk ”De Vermis Mysteriis”. ”Luminiferous” producerades med hjälp av Converges Kurt Ballou och är kanske det bästa de släppt ifrån sig, någonsin.

Riffmästarna har dessutom gjort sig kända som ett liveband med närmast magiska krafter. Genom åren har de turnerat med likasinnade som Mastodon, Converge, Opeth och Mono.

+++

Support: Black Tusk

Black Tusk kommer från Savannah, Georgia djupt i det amerikanska södern. Bandet spelar sydstatsrock/metal som förenar klassisk metallisk hardcore med ett mer polerad rock-sound som bandet har finslipat efter år ute på vägarna med band som Baroness, Skeletonwitch, Mastodon, Kvelertak m.m. Tungt, snabbt och fullt av de bästa delarna av rock'n'roll, blandat med en hängivenhet till metal - bättre än så blir det inte.

+++

Opener: Bask

Den 18 september släpper Bask sitt nya alster "American Hollow" via This Charming Man Records. För att beskriva dem med skivbolagets egen ord: Bask är ett absolut måste för fans av Red Fang, Baroness, Led Zeppelin och Band of Horses.Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150