x

David Urwitz Med Band
Lorensbergsteatern
D. 2015.09.12 Kl. 19:30

David, vad är det du vill höra?

Ja, vad är det man vill höra?

Egentligen?

Det är verkligen något jag har funderat på genom åren.

Vill man få applåder eller ryggdunkar eller vad är det?

Och jag har undrat varför jag började skriva och spela låtar. Varför det blev så livsavgörande för mig? Så hejdlöst viktigt. 

Varför ville jag göra just det här till nästan vilket pris som helst. 

Jag tänker ofta på att jag kunde haft ett ganska bra liv om jag inte fått den här tvångstanken på halsen. Det är lite så jag ser det. Som en tvångstanke.

Nu har jag ju accepterat den och även lärt mig hantera och till och med trivas med den. Och jag tycker det är ett bra liv det där att sitta hemma och stirra i väggen och fundera på nya melodier och texter och sedan åka nånstans och göra mina låtar för 50 eller 500 personer.

Ett riktigt bra liv faktiskt.

Men ändå.

Nu är det tio år sen jag släppte min debutskiva. På vissa sätt känns det som igår medan det samtidigt känns som en hel tidsålder sedan. Under de här åren har jag spelat in sex album och en EP plus lite strölåtar här och där. Vissa låtar har varit svåra att få till medan andra nästan kommit

av sig själva. 

Här är mitt urval och ett försök till samling.

/David U

 

David Urwitz har sedan debuten för tio år sedan släppt sex skivor, gjort över 400 spelningar i Norge och Sverige samt hörts och synts i radio och tv. Ändå har han kallats en av Sveriges bäst bevarade hemligheter. I och med tio-års jubileet släppte David precis ett samlingsalbum (David, vad är det du vill höra?).