x

A Tribute to George Harrison Feat. Aqualuung
Mimers Kulturhus
D. 2016.29.01 Kl. 19:30

Världens enda turnerande George Harrison Tribute är klar för turné i Europa.


Det tog över 2 år för den minst sagt egocentriske sångaren "Aqualuung" att besluta sig för en comeback. Nu har han fått ihop precis de musiker han vill för att framöver ge sig ut på Europas scener med den magiska föreställningen "A Tribute to George Harrison". En hyllning till ex-Beatlen Harrison och hans fantastiska musik. Med sig har han således the original "The Dark Horse Band".


Medlemmarna har under åren arbetat med artister som The Yardbirds, The London Symphony Orchestra, Stars On ´45, Shaggy, Shine On, The Green River Band, Don Patrol, David Lee Roth, Rock´n Roll Army, The Bootles med flera.


Bandet har med sig en rätt så stor produktion för de relativt små konsertlokaler de valt att åka i. Idén är att komma närmare publiken och få en intim känsla. Trots detta har de med sig en stor ledskärm på 6 x 4 meter. Åttamannabandet kommer dessutom att "prodrepa" förställningen i Sverige innan turnén.
Pianoviritousen David Carbe medföljer på hela Sverigedelen av turnén som "Special Guests". Dessutom kompletteras det hela med de lite ovanliga gästerna Kungälvs Manskör, också dessa med på samtliga Sverigekonserter. De underhåller som både "uppvärmare" och i föreställningen.


- Vi är oerhört glada att äntligen fått till detta samarbetet och att få göra föreställningar i bl.a. Sverige och Finland våren 2016 samt en fortsättning med ytterligare 4-5 konserter i Norden hösten 2016, säger turnéansvarig på European Concerts Scandinavia AB. Vi minns låtar som While My Guitar Gently Weeps, Bangla Desh, Handle With Care, Here Comes The Sun, What Is Life, My Sweet Lord, Cheer Down, Something, Blow Away, I Want To Tell You, I Need You m.fl.


Biljetterna släpps i slutet av september.