x

Radical Face
Debaser Strand
D. 2015.14.11 Kl. 20:00

Presenteras av FKP  Scorpio:

Nordenpremiär för Radical Face som gör stopp i Sverige i november!

2011 släppte amerikanske Radical Face singeln ”Welcome Home” som fick ett enormt genomslag över hela världen. I november kommer han till Stockholm för att spela i Sverige för första gången.


Ben Cooper, mer känd som Radical Face, är en sann historieberättare som lever efter DIY-ideologin; musiken, videos och alla albumomslag har han skapat helt själv, och han använder albumkonceptet på ett berättande sätt vi sällan ser idag. Albumtriologin The Family Trees, där sista delen förväntas komma ut tidigt 2016, har hyllats av såväl musikpress och fans, och det stora genombrottet blev ”Welcome Home” som gått varm på radio och TV i Sverige.

Att Cooper skulle bli Radical Face var aldrig en självklarhet. Efter att ha skadat ryggen i ett försök att bli proffsskejtare skrev han en roman som försvann när hans hårddisk kraschade. Istället för att skriva om hela boken valde han att prova att berätta sina historier i musikform istället. En utmärkt idé säger vi, och när Radical Face nu besöker Norden för första gången förärar han oss med stopp i Sverige.