x

Vasas Flora Och Fauna
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2015.06.12 Kl. 18:00

Musik från de inställda upprorens tid. Något så ovanligt som glänsande svenskspråkig pop som egentligen inte är svensk över huvudtaget.

Vasas Flora och Fauna släppte skivan ”Släkt med Lotta Svärd” i våras. De rättframma låtarna fick snabbt både publik och kritikerkår på fall. Sedan dess har vi längtat efter att se detta ovanliga band live. I december händer det! Värme till våra vinterfrusna hjärtan i form av finsnickrad, jordnära pop.

"Vasas flora och fauna är en vinterhärjad växt, den vackraste blomman på den österbottniska prärien. Det här är den mest rörande pop på svenska jag hört på flera år" Jens Lekman

Ibland lönar det sig att lyssna till sånger från de bortglömda, avklippta provinserna. De kan tjäna som en välbehövlig påminnelse om att allt inte är lika överallt, men inte heller helt och hållet annorlunda. Vasas Flora Och Fauna bjuder på en samling just sådana sånger.

Österbottniska Vasa i Finland översköljdes under 90-talet av hardcore-vågen från Umeå, som ligger bara några mil bort på andra sidan Kvarken. På båda sidor lämnade den efter sig ett stort antal vilsna själar, vars vrede mot normalkulturen och etablissemanget hade varit stark i tonåren, men som i vuxen ålder inte längre var klädsam. Mattias Björkas härstammar från denna tid. Tillsammans med pianisten Iiris Viljanen har han skrivit låtar som på särpräglad Vasadialekt berättar om frustration som inte vill lägga sig, om karaktärssvaghet och misslyckanden. Och lite om tröst.


Konsertlängd:

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

www.ukk.se