x

Kite
Arena 29
D. 2015.05.12 Kl. 20:00

Arena 29 & Emil Agrell Photography presenterar:
Kite
Arena 29
Djurgårdsgatan 29 - Göteborg
Lördag 5 december 2015 kl 20.00
Ålder 13 år - Alkohol och drogfritt.

Kite består av Nicklas Stenemo och Christian Berg och har sedan debuten 2008 kallats Sveriges bäst bevarade pop-hemlighet. Senaste och sjätte EPn med logiska titeln ”VI” släpptes i våras och fick ett fantastiskt fint mottagande av kritiker och av publiken under den utsålda vårturnén.

Kite har alltid gått sin egen väg och arbetat efter sina egna koncept och idéer, att endast släppa EPs och inte det klassiska singel/album-formatet är ett exempel ett annat är att de tackar nej till saker som andra band bara skulle kunna drömma om för att nå framgång.

Med nya EPn tar Kite allt till en ny nivå, det är mörkare och mer storslaget än tidigare, både ljudbilden och det visuella vi har fått se i deras videos till ”True Colours” och ”Nocturne”.

Live så öppnar Kite upp till deras värld och konsertrecensionerna har har minst sagt varit strålande, Dagens Nyheter kallade dem ”det bästa man kan uppleva live” och gav dem högsta betyg.

I september gjorde Kite fyra utsålda konserter på Naturhistoriska riksmuseets biokupol Cosmonova både framför och bakom landets största bioduk med en totalyta på 760kvm.

Live så utmanar Kite hela tiden sig själva och publiken, att det visuella och det musikaliska är lika viktigt bevisar de om och om igen.

I vinter ger bandet ett fåtal utvalda konserter och 5 december i Göteborg är en av dem.

”Suggestiv elektronisk pop för både dans och drömmar” – Metro
”Allt som är stort med popmusik, allt som är värt att känna” – Gaffa Magazine
”Duon Kite är det bästa man kan uppleva live” – Dagens Nyheter
”Live lockar deras ofta mäktiga ljusshower publiken att både dansa skiten ur sig och att stå apatisk och bara ta in.” – Aftonbladet
”Här kommer kvällens första tårar, det var så vackert och så stort på något sätt” - Sveriges Radio
”Vi tappar våra hakor så fullständigt att de endast skulle kunna lokaliseras av en sond som färdats ljusår bort i den interstellära rymden.” – Fredrik Strage, Dagens Nyheter
”Kite är den bästa pop som drabbat Sverige sedan The Knife.” – Festivalrykten
"Jag har aldrig besökt Sixtinska Kapellet. Jag har aldrig stått längst upp i Eiffeltornet. Jag har aldrig blickat ut över Grand Canyon. Jag såg aldrig Oasis legendariska spelning på Hultsfred. Jag har aldrig varit i Thailand. Jag har aldrig ätit en semmelwrap. Men jag såg Kite på Cosmonova. Jag kommer aldrig under min livstid glömma det.” - Drevet

Spotify: http://open.spotify.com/artist/0nhhoDCycjsJVHS8sk4vzW
Facebook: https://www.facebook.com/KiteHQ
Videos - http://llagency.se/kite

Kite Facebook

www.arena29.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook