x

Kikki Danielsson - Postcard From a Painted Lady
Flygeln
D. 2016.01.04 Kl. 19:30

Kikki Danielsson på Turné! - “Postcard From A Painted Lady”

Med nytt hyllat album i ryggen ger sig Kikki ut på konserthusturné!
Tillsammans med sitt band lovar Kikki att bjuda på många låtar ifrån det nya albumet, men även flertalet tidigare favoriter i en bred instrumentering och i nära gemenskap med publiken.
Medverkande musiker: Sören ”Sulo” Karlsson – Kapellmästare/gitarr/kör, Idde Schultz – Kör/keyboard/percussion, Gunnar Frick – Keyboards, pedal steel, dragspel, gitarrer.

30 år efter megahiten ”Bra vibrationer” är Kikki Danielsson tillbaka i countrymusiken.”Postcard From A Painted Lady” beskriver Kikki som det mest personliga album hon någonsin har gett ut. Albumet har hyllats av Sveriges ledande kulturkritiker;
”Höstens stora överraskning”, ”Borde leda hela vägen till Grammisgalan”, “Bästa i karriären”.
/Jan Gradvall i TV4 Nyhetsmorgon
”Men här kommer det direkt från hjärtat, direkt från dagboken. Och det hörs på rösten, hon har aldrig sjungit så bra som hon gör nu.”/Per Sinding-Larsen, SVT Kultur

Samtliga låtar på nya skivan är skrivna av initiativtagaren och producenten Sulo Karlsson och de har vuxit fram utifrån samtal mellan Kikki och Sulo.
”När jag sjunger de här låtarna är jag en bra bit utanför min trygghetszon”, berättar Kikki. ”Många av texterna är så personliga att det nästan gör ont att sjunga dem. Det är en stor utmaning och väldigt känslosamt för mig.”
”Postcard From A Painted Lady” ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i. Det är country/americana och mer Loretta Lynn än Taylor Swift, mer tidlöst än modernt och här finns ett jordnära anslag och ett mörker som ger musiken en annan dimension.
Fler fantastiska recensioner av albumet:
”Kikki själv imponerar allra mest i lugna, nästan stillastående melodier, typ titelspåret.”
/4 av 5, Bengt Eriksson, Kristianstadsbladet
”Kikki Danielsson har något som ¬yngre kolleger inte kan köpa eller träna sig till: en röst med årsringar. En röst där en ¬professionell sångerskas tekniska kunnande möter ett livs erfarenheter. 63 år gammal har Kikki Danielsson nu också gjort sin karriärs starkaste album.”
/4 av 5, Jan Gradvall, DI Weekend

Längd: Ca 1,5 h (ingen paus)

Handikapplats bokas genom Turistbyrån, tel: 011-155100