x
Saxon

Saxon
Kulturbolaget
D. 2015.02.12 Kl. 20:00

I vinter är det åter dags för det legendariska engelska heavy metal-bandet Saxon att bege sig ut på vägarna och den 2 december besöker de Malmö för en konsert på KB!

Nya albumet ”Battering Ram”, för övrigt 21:a i ordningen, släpps den 16 oktober och de beskriver det själva som ett icke barnsäkert hantverk. Lite mindre rock'n'roll, lite mer heavy.

Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut, kom några år senare att bli en av världens främsta heavy metal-grupper och inspirationskällor till såväl Megadeth som Metallica. Redan med andra plattan ”Wheels of Steel” radade de upp klassiska hits som ”747 (Strangers in the Night)”.

En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan ”Power and Glory” från 1983 blev deras allra största framgång, med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest.

36 år senare där vi nu är visar bandet inga tecken på att sakta ner. Missa nu inte chansen att se dessa legender live i Malmö och få din dos av Saxons murbräcka!