x

Kikki Danielsson - Postcard From a Painted Lady
Växjö Konserthus
D. 2016.20.03 Kl. 18:00

Med nytt hyllat album i ryggen ger sig Kikki ut på konserthusturné!
Tillsammans med sitt band lovar Kikki att bjuda på många låtar ifrån det nya albumet, men även flertalet tidigare favoriter i en bred instrumentering och i nära gemenskap med publiken.
Medverkande musiker:
Sören ”Sulo” Karlsson – Kapellmästare, gitarr, kör
Idde Schultz – Kör, keyboard, percussion
Gunnar Frick – Keyboards, pedal steel, dragspel, gitarrer.

30 år efter megahiten ”Bra vibrationer” är Kikki Danielsson tillbaka i countrymusiken.”Postcard From A Painted Lady” beskriver Kikki som det mest personliga album hon någonsin har gett ut. Albumet har hyllats av Sveriges ledande kulturkritiker.

Samtliga låtar på nya skivan är skrivna av initiativtagaren och producenten Sulo Karlsson och de har vuxit fram utifrån samtal mellan Kikki och Sulo. ”När jag sjunger de här låtarna är jag en bra bit utanför min trygghetszon”, berättar Kikki. ”Många av texterna är så personliga att det nästan gör ont att sjunga dem. Det är en stor utmaning och väldigt känslosamt för mig.” ”Postcard From A Painted Lady” ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i. Det är country/americana och mer Loretta Lynn än Taylor Swift, mer tidlöst än modernt och här finns ett jordnära anslag och ett mörker som ger musiken en annan dimension.

Konserten varar ca 90 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum, tel 0470-416 00.