x

Glimras Julshow
Tomelilla Folketspark
D. 2015.25.11 Kl. 19:00

Gotländsk julshow i Skåne

Två ainbuskar och en Fehling turnerar i Skåne, från Osby i norr till Malmö i söder. En glimrande julshow, ett hjärtligt möte mellan kalksten och skånsk mylla.

 

Glimra

Glimra består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Koffert, mandolin, dragspel, gitarr och trestämmig skönsång. Tre kvinnor mitt i livet, som bjuder på sig själva, sin musik och sin förkärlek för julen.

Det är singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten. Nyskrivet blandat med tradition, serverat med kärlek och självdistans.

  

Spettekaka och salmbärssylt

Det är tredje året i rad som de reser till Skåne på julturné. I år blir totalt sex julshower i Skåne, med början i Tomelilla och avslut på Viktoriateatern i Malmö. Glimrorna trivs i den sydligaste delen av vårt avlånga land.

– Annika har ju sina rötter här och jag och Bittis har känt oss som hemma ända sedan vi kom hit under Ainbuskåren, säger Annelie.

Från gotländska kalkstenshällar till skånsk mylla är det kanske inte så långt. Och visst passar spettekaka med salmbärssylt!

 

Julstök

Just nu pågår repetitionerna för fullt hemma på ön. Det musiceras, funderas över julstök och traditioner, trummas på koffert – och skrattas en hel del.

– Vi vill ha en blandning av humor och allvar, sött och salt. Det är så vi är - vi gillar kontraster, menar Annika.

Innan de återvänder hemåt igen och firar jul, kommer de att hinna med både Stockholm och några spelningar på hemmaplan. 

–  Det är fullt upp, som det ska vara. Musiken är ju det vi älskar mest. Nu bara längtar vi efter att få komma iväg, säger Bittis.

 

Sagt om Glimra

"Glimrande svenskt - Tre gotländska storsångerskor, var av tvåtredjedelar från Ainbusk Singers, kommer med en glimrande debutskiva, som andas både svensk pop och country i en ljuv kombination."
Torbjörn Berlin, Gotlands Allehanda

”Det låter otroligt vacker om Glimra. Där finns rösterna, inspirationen och glädjen. Ingen har huvudrollen och såväl presentationer som sången ger alla tre utrymme på scenen." 
Kulturbloggen

”Det är en riktig feel good-afton GLIMRA bjuder på och vid sidan av musiken blir det en hel del skratt och prat om julstök, Norénaftnar, fulla lucior och tomtar.”  
Inger Hammar, Gotlands Allehanda


?