x

Israel Nash
Kulturbolaget
D. 2016.06.02 Kl. 20:00

Få artister har på ett så genuint sätt etablerat en lojal och stor skara fans i Skandinavien som Israel Nash.

Genom flitigt turnerande, anmärkningsvärt starka och jämna konserter och ett allt mer utmejslat artisteri och albumskapande, är han kanske den starkast lysande Americana-stjärnan just nu. Därför är det en högstidsstund att få meddela att Israel Nash följer upp det nyligen släppta och minst sagt hyllade albumet ”Israel Nash's Silver Season” med en omfattande turné i Skandinavien med turnéavslutning på KB i Malmö den 6 februari!

Vi är många som blir lika chockade varje gång vi ser en ny konsert med Israel Nash och hans band. Ibland liksom glömmer man kraften i konserterna, men när man väl står där igen sköljs man över av Israels starka röst och karisma och bandets absoluta förmåga att bidra till helheten och Israels musikaliska vision. Det är få som inte ser en framtida stor rockstjärna i Israel Nash.

Fredrik Virtanen skev i Aftonbladet om Silver Seasons: ”Otroligt. Före detta Gripka kan inte sluta göra -lysande musik. Denna gång lite onödigt svävande Neil Young och Midlake mer än robust folkrock. En rejäl hit och han blir en av de största.” Nils Hansson hyllar också albumet med sin recension i DN ”Det låter så helgjutet att man kan få för sig att han anlände precis så här, fix och färdig i uttrycket och med hemmastudio i bergen utanför Austin.” Även de internationella drakarna som Uncut, Mojo, Classic Rock Magazine och Q gödslar med superlativer och höga betyg.

Ålder 13 år
Dörrar 19:00
På scen 20:00
Rullstol köps via Kundservice telefon.
Ledsagare har fri entré.

OBS!
På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp. Cash Is King!