x

Markus Krunegård
Skandiascenen, Cirkus Djurgården
D. 2016.04.04 Kl. 20:00

När Markus Krunegård åker på turné i vår blir det 32 konserter i betydligt mer nedskalad tappning än vad vi vanligtvis ser honom i. Det blir en akustisk turné med konserter på några av landets mest berömda teatrar och konserthus, plus tre spelningar i anrika Hagakyrkan i Göteborg. Turnéns premiär blir den 11 februari på Reginateatern i Uppsala och därefter väntar spelningar från Luleå i norr till Ystad i söder.

”Det blir något annat, att utan sitt gäng "bara" framföra låtarnas hårda kärna utan lull lull och extra allt. Som stand-up comedy, det svåraste och kanske också det ädlaste man kan göra på en scen, minus humor” berättar Markus vidare.

På Markus to-do list innan turnépremiären i februari står bland annat ”vinterdäck” och ”bra skor”, men också ”nån ny låt”, ”rita o trycka upp nya T-shirts” och att ”ha nåt vettigt att säga mellan låtarna”.

”Vanliga turnéer är som klassresor eller ambulerande cirkus-sällskap. Det här kommer bli mer som en road trip med några få vänner och det ser jag fram mot. En road trip där jag dessutom får se städer som jag aldrig annars hamnar i, Kalmar, Halmstad och Ystad med flera…” avslutar han.

2014 var ett intensivt år för Markus som efter ett hyllat femte albumsläpp åkte på en utsåld höstturné. Turnén dokumenterades och resulterade i miniserien ”Krunegård och Jinder på turné” som kommer att sändas i repris på SVT under hösten. Serien uppmärksammades bland annat av DN som ”intressant, och roligt, och spännande. Och helt fantastisk tv”.

För drygt två veckor sedan stod Markus på Globens scen under insamlingskonserten ”Hela Sverige skramlar” till förmån för människor på flykt genom Europa. Hans låt ”Korallreven & Vintergatan” framfördes ihop med Mauro Scocco som han även har samarbetat med tidigare.


Arrangör: Live Nation
Åldersgräns: 13 år