x
Mumford & Sons

Mumford & Sons
Scandinavium
D. 2016.09.05 Kl. 19:30

Mumford & Sons behärskar inte bara alla jordens instrument, utan kan dessutom konsten att spela på varenda känslosträng den mänskliga anatomin kan presentera. Engelsmännen är tveklöst en av vår tids största framgångssagor och har gått från att vara ett blygsamt folkrock-band till ett av världens största rockband. Utsålda spelningar, rekordsäljande album och otaliga utmärkelser. I maj återvänder Mumford & Sons för en exklusiv spelning – sin största Sverige hittills – på Scandinavium i Göteborg. Biljettsläpp tisdag den 27 oktober kl 10.00.


Mumford & Sons bildades i London i december 2007 av Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall och Ted Dwane och deras fanskara växte snabbt när ryktet om bandets makalösa liveframträdanden spreds genom den brittiska huvudstaden. Snart var vart och vartannat skivbolag intresserade och i november 2008 släppte de debut-EP:n Love Your Ground, och lite mindre än ett år senare anlände debutalbumet Sigh No More. Då hade bandet redan hyllats av brittisk press och radio för sitt ärliga och melodiska sound, och det tog inte lång tid innan resten av världen var med på tåget. TV-framträdanden, listettor och utsålda spelningar följde och snart var Mumford & Sons namnet på allas läppar.


Uppföljaren Babel dröjde fram till 2012 - men gjorde ingen besviken när den släpptes i september 2012 och toppade albumlistorna runt om i världen. Ytterligare en runda med utsålda spelningar och headlineslots på världens största festivaler blev resultatet och Mumford & Sons kunde enkelt räknas in bland världens största rockband. Efter en fem månader lång paus återvänder Mumford & Sons till studion i februari 2014 för att börja jobba på det som skulle komma att bli deras tredje album Wilder Minds. Tillsammans med producenten James Ford (Arctic Monkeys, HAIM och Florence + The Machine) utvecklade Mumford & Sons sitt sound, mer nedskalat och fokuserat än tidigare men samtidigt än mer storslaget och med än större dynamik. Resultatet blev ytterligare än försäljningssuccé, topplaceringar på albumlistorna och även bandets mest kritikerrosade släpp hittills och en sommar med enorma festivalspelningar.


Den 9 maj går Mumford & Sons på scen i Scandinavium i Göteborg – deras första spelning i Göteborg sedan en magisk eftermiddagsspolning på Way Out West 2010. Med Wilder Minds i ryggen råder det ingen tvekan om att det återigen kommer bli ett bländande framträdande. På tisdag släpps biljetterna, ta en kölapp.

Max 6 biljetter.

Rullstolsplatser bokas hos Got Event Biljett på telefon 031-811020.
Inga gruppbokningar till denna konsert.

Endast direktbetalning på ticnet.se
Från och med den 1 januari 2016 kan du endast betala med kort i Scandinaviums biljettkassa.