x

Mange Hellberg
Nefertiti
D. 2015.21.11 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Mange Hellberg
Nefertiti - Göteborg
Lördag 21 november 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Mange Hellberg är artisten som genom kreativitet och orubbligt samhällsengagemang gör plats för andra berättelser än de vi kanske vanligtvis lyssnar till. Under långa perioder varvade han själv besök på behandlingshem med att leva som hemlös, sovandes på bussar, i trappor, eller hos flyktiga bekanta.

Sedan dess har han dragit igång initiativ som bl. a. föreningen Själavärk (julklappsinsamling till kvinnojourer, härbärge och ensamkommande flyktingbarn – involverade även samverkan med Sundsvalls hemlösa) och "Det är insidan som räknas" (Instagramkonto med drygt 12 000 följare, där personer i missbruk delar med sig av sin vardag). Mange Hellbergs musik har fött en gräsrotsrörelse av hängivna fans över hela landet.

En av hans låttitlar "Simma eller sjunk" har tatuerats in av närmare 300 personer runt om i landet, däribland Mikael Persbrandt. För drygt en månad sedan mottog Mange Hellberg ett stipendium från artisten Timbuktu – "Diakité & Sachs stipendium 2015", för "hans aktivism, konst och förmåga att lyfta fram berättelser som alltför sällan hörs annars". Den 21 oktober 2015 släpps Mange Hellbergs andra album "Hellberg och dalbana" från vilken han i år släppt singlarna "Det är insidan som räknas" och "Minns du när vi trodde att dom vuxna visste allt?".

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook