x

Paper
Uppsala Konsert & Kongress Sal C
D. 2016.27.02 Kl. 20:00

Stökiga, vackra, frustrerande, förlösande underbara Paper kommer till Uppsala Konsert & Kongress. Trions musik har en självklar plats i skivhyllan hemma hos fantaster av kraut, punk, monoton dekadens och minimalistisk melodik. Live är de tre ännu större: En koncentrerad explosion, ett rakt slag i ansiktet laddat med sorg, kärlek och frenetisk energi. En perfekt ljudvärld som aldrig försöker ställa sig in.

Paper består av Calle Olsson, Tobias Rask och Peter Backebo. Tre musiker som genom Paper, och andra projekt som The Bear Quartet, Paddington DC, Audionom och Pig Eyes, gjort ett bestående avtryck på den svenska musikscenen. Deras tredje skiva släpptes i oktober 2015.

“Första gången jag hörde Paper smälte min hjärna - jag blev kär. Calle Olsson, Tobias Rask & Peter Backebo knäckte mig totalt med en bomb av synth, punk, hypnotisk monotoni, och vackra melankoliska melodier och direkta, nakna texter. Paper skriver låtar som saknar allt onödigt, inget fluff och bullshit, utan rakt på sak och synbarligen enkla på ett sätt som är sjukt svårt att åstadkomma. De har ett helt unikt melodispråk och texterna är ärliga på ett grymt modigt sätt.”
Jocke Åhlund (Les Big Byrd, Teddybears, Smile m.fl.)

Stående publik.

Konsertlängd: 60-70 minuter

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner