x

If Popgeni Presenterar: Israel Nash (Us) * the Inland River(z)
Storsjöteatern/Studion
D. 2016.26.01 Kl. 19:30

IF Popgeni, Sensus och Rootsy Music presenterar stolt en efterlängtad återkomst:

-Israel Nash(US)

-The Inland River(Z)

Storsjöteaterns Studioscen

26 januari 2016

Bar och dörrar öppnar kl. 19.00

Första artist på scenen kl. 19.30

Förköp: Biljetter släpps på Joe Pug-konserten den 3 november. Max tre biljetter per köpare: Pris 200 kr. Eventuella resterande biljetter säljs på Ticnet: Pris 250 kr.

Israel Nash’s silver season” är en uppföljare som bekräftar att han är framme, rent av ännu säkrare i sin balans mellan 70-talsretro och modern americana. Neil Young är kvar som gudfader, men minst lika ofta låter det Crosby, Stills & Nash – eller Midlake. Låtarna är långa, graciösa, tidlöst ostressade.”(4/5 Nils Hansson, Dagens Nyheter)

”Israel Nash’s silver ­season”. Otroligt. Före detta Gripka kan inte sluta göra ­lysande musik. Denna gång lite onödigt svävande Neil Young och Midlake mer än robust folkrock. En rejäl hit och han blir en av de största."(Fredrik Virtanen, Aftonbladet)

IF Popgeni går helt emot alla regler. Den artist som gång efter gång slagit alla publikrekord vi har kommer nu tillbaka med sitt allra mest hyllade album hittills. Då lägger vi konserten i en lokal som bara tar hälften så många besökare som den minsta publik han tidigare spelat för i Östersund. Vi gör det här enbart för att göra så bra konserter som möjligt och för att vi älskar musik. Vi gör det inte för att sälja så många biljetter som möjligt och vi vill bjuda vår publik på helt unika upplevelser.

Israel Nash, som då även hade kvar efternamnet Gripka, och hans briljanta band gjorde hösten 2011 den andra konsert vi någonsin ordnat i Östersund på Marité. Konserten blev utsåld med mer än 300 besökare. Två år senare var han tillbaks på Marité och återigen såldes konserten ut med mer än 300 besökare. Sommaren 2014 spelade han på Gamla Teatern och avslutade storartat hela RRR-festivalen som också var utsåld med mer än 600 besökare.

Vi och östersundspubliken älskar Israel Nash och hans bands sätt att göra storartad tidlös rockmusik som svävar och lever sitt eget liv mellan genrerna. Israel själv har många gånger uttryckt sin uppskattning av östersundspubliken och i flera år hade han sin allra största publik i världen i Östersund. Nu börjar världen i övrigt komma ikapp Östersund.

Den 26 januari 2016 kommer Israel Nash och bandet tillbaka till Östersund och i ryggen har de sitt precis släppta fjärde album ”Israel Nash´s Silver Season” som hyllats världen över och i Sverige både av Dagens Nyheter och Aftonbladet. Och Israel och bandet kommer att spela på Storsjöteaterns lilla Studioscen; den minsta lokal han någonsin spelat på i Östersund. Vi kan lova en mycket speciell konsert och chansen att möta en speciell artist i en intim miljö.

Exklusivt släpper vi biljetter till konserten till besökarna av vår konsert den 3 november med Joe Pug, Northern Indians och Landstrom. Biljettern blir också billigare än de som sedan eventuellt, om det blir några kvar, säljs på Ticnet. Varje köpare får max köpa tre biljetter.

Som support bjuder vi på ett helt nytt band med det underbara namnet The Inland River. Det är ett helt nytt projekt och bakom namnet hittar vi stora popgenifavoriten Thilda Persson och Viktor Stuguby med gedigen lokal musikbakgrund.