x

Jack & the Wild Horses + Old Kerry McKee + Slynkören
PUSTERVIK
D. 2016.05.02 Kl. 21:00

Club Slacker presenterar:
Jack & The Wild Horses + Old Kerry McKee + Slynkören
Pustervik - Stora Klubben
Fredag 5 februari 2016 kl 21.00
På scen c:a 22.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

JACK & THE WILD HORSES – på scen 00.00
Det är med stor glädje Club Slacker presenterar återkomsten av Jack & The Wild Horses. Ett band som fått de flesta att tappa hakan pga sina energirika framträdanden. Vad hände då egentligen med Jack & The Wild Horses? Varför har de inte spelat sen på Way Out West-efterfesten för 1,5 år sen?
För att göra en lång historia kort så gick skivbolagsdirektören in i väggen, sångaren blev tokkär, gifte sig och flyttade ut till landet för att odla eget samt försörja sig på att sälja gamla skolkartor. Gitarristen startade ca 3000 nya band samt tog sin DJ-karriär till en såpass ny nivå att man nästan aldrig ser honom på rätt sida baren längre.

Efter trevligt kaffehäng samt omotiverat vårjackeinköp på Iris i november spikades planerna för återkomsten 2016 och nu är vi äntligen snart där!

Den nya plattan är på pressning och släpps senare i vår men redan under filmfestivalen får vi en försmak på hur nya Jack & The Wild Horses.

Precis såsom samhället utvecklats är Jack & The Wild Horses nya sound köttigare, mörkare och mer mystiskt. Är du orolig för deras driv? Misströsta ej, cajunrytmerna har bytts mot den ettrige dödmetalltrummisen Henke (Nightmare City & Nominon) så du kommer fortfarande ha all anledning att ha dansskorna på denna kväll!

Inte nog med dessa intrressanta förändringar, de bjuder även på en extra medlem denna kväll i form av Nils Dahl (Steget) på orgel!

Om du tillhör de förtappade själar som missat Jack & The Wild Horses läs då nedan:

Jack & The Wild Horses hembrända version av bluegrass-alt.country med skoningslös punkattityd ångar fram som ett vansinnigt godståg och längs rälsen hittar du galenskaper, banjos, brustna hjärtan, akustiska gitarrer, vilda drömmar och smattrande trumrytmer.

Det är landsortscountryfolkrock uppväxt i bygder där öde betesmarker, skeva traktorer, ändlösa åkrar, mörka skogar och tomma landsvägar tillhör den bistra vardagen.

Denna framdrivande hjord har drag av tidiga the Avett Brothers, Uncle Tupelo,16 Horsepowers och ett rusigt the Pogues men med rötterna stadigt i den dalsländska/bohusländska myllan. Där Jack & The Wild Horses skenat fram växer inget gräs. Kvar blir endast damm och minnet av att blivit fullständigt överkörd.

Smakprov på nya plattan:
https://www.youtube.com/watch?v=J5szSIpYMgg

Gamla plattan på spotify:
https://open.spotify.com/artist/6tqDnylurGsxTRtIfWbi0x

OLD KERRY MCKEE – på scen 23.00
Som en nomad från amerikanska stäppmarkerna smög Old Kery Mckee in på den svenska musikscenen.
Sen dess har han spelat Sverige runt och spridit sin bluesamericana med stil. Dammigt och genialt!
Det har varit tyst om Old Kerry sen han fllyttade ut till skogen men han har legat lågt med gigs i väntan på den nya plattan men nu den äntligen är på g väljer han att göra en efterlängtad spelning på Pustervik.

Förvänta er dock inte samma gamla visa här inte, vi är vana att se Jocke som ett enammaband som gästats av bror sin på någon låt men inför detta gig låter han meddela att det blir väldigt speciellt då de kommer vara en trio. Frågorna är många. Är det är under hela giget och om vi får höra gamla låtar i annorlunda tappningar samt det nya materialet för första gången? Ingen vet riktigt men det är aldrig fel med lite mystik kring en återkomst!

https://open.spotify.com/artist/5gKy1DxzKdprVU50okymMf

SLYNKÖREN – på scen 22.00
De har fler medlemmar än alla band du känner ihop, fler stämmor än du ens nästan klarar i duschen och mer attityd än alla dina kaxiga grannhundar tillsammans. De har uppträtt på Kulturnattainvigning, diverse mörka bakgårdar, Liseberg, Lasses gamla casino, Scandinavium och en gäng ställen de supit bort minnet från – nu är det åter dags för stans stökigaste kör att gästa Showdown. Möt Minttuns övermän(überkvinnnor?) i Slynkören!

Lyssna, se o njut av Slynkören via deras youtubekanal som du finner här:
https://www.youtube.com/channel/UCMqodqTxkrMKwGV0AF6zgxA

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook