x

Doug Seegers Support Northern Indians
Kulturens hus - Stora salen
D. 2016.17.02 Kl. 20:00

FLYTTAT TILL STORA SALEN Doug Seegers har landat hemma i USA efter en superlyckad julturné, ett julalbum som legat stadigt på albumlistans topp och julsingeln ”Lets Go Christmas Caroling Tonight” som värmt oss via radions spellistor.

Varje gång vi släppt en ny turnésväng med Doug har det kommit besvikna kommentarer från Dougs fans från de norra regionerna att han inte kommer till dem. Det tänker Doug råda bot på genom att, som sista turné innan nästa originalalbum, göra ett helt gäng spelningar i Norrland och det svenskspråkiga Finland.

Innan Doug kommer tillbaka, går han in i studion i Nashville för att, ännu en gång med Will Kimbrough som producent, spela in den efterlängtade uppföljaren till bästsäljaren ”Going Down To The River”. Doug har en fin bukett nya sånger redo att tillredas med Will och musikernas hjälp. Releasen är planerad till våren 2016.

Berättelsen om hur den hemlöse Doug Seegers genom sången Going Down To The River och TV-programmet Jills Veranda slog igenom över en natt och gjorde den urfattiga Doug till en stjärna i det avlägsna landet Sverige är ett mirakel och en sann askungesaga. Fortsättningen där Doug med sin känslofyllda röst, genuina framtoning och ett fulländat artisteri stannar i de hjärtan som öppnat sig är inte lika spektakulärt, men desto mer imponerande.

På mindre än två år har Doug spelat in och givit ut ett originalalbum, ett du ett album med Jill Johnson samt ett julalbum. Alla har toppat eller legat högt upp på albumtoppen. Doug har gjort runt 200 konserter och varit med i TV-program som Allsång På Skansen, Nyhetsmorgon, Sommarkrysset och Kalle Moréus med mera.

Support: Northern Indians
Northern Indians är americana-bandet från Piteå. Med catchy låtar, stor värme och inte minst oemotståndlig humor har sångaren Josef Eriksson och medmusikanten John Andersson snabbt blivit en snackis. Roliga och fängslande mellansnack är för många av våra artister det svåraste men för Josef verkar det vara det mest naturliga i världen. Det blandat med en unik röst och en sällsynt förmåga att skriva finurliga och attraktiva sånger gör Northern Indians till något unikt och speciellt.

Arr: Kulturens hus
Längd: ca 80 min, ingen paus