x

Susanna Risberg Trio Med Malin Wättring
Nefertiti
D. 2016.19.02 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Susanna Risberg Trio med Malin Wättring
Nefertiti - Göteborg
Fredag 19 februari 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Gitarristen Susanna Risberg, vinnare av Jazzkatten 2015 i kategorin "Årets Nykomling”, beskrivs ofta som ett stjärnskott på den svenska jazzscenen. Vid 25 års ålder har hon redan hunnit vara solist med ett flertal storband och symfoniorkestrar, turnerat norden runt, vunnit Hagström Stipendiet två gånger och studerat vid Berklee, där hon bl.a. vann det prestigefyllda “Jimi Hendrix Award ’11”.

Trions repertoar består till 99% av Susannas originalmusik vilket bäst beskrivs som modern melodiös jazz med tungt sväng och undertoner av rock/pop. Susanna Risberg Trio släppte sitt kritikerhyllade debutalbum år 2013 och i samband med en Sverige- och Tysklandsturné under hösten 2015 släppte gruppen en uppföljare, ”Utfall”.

Med på scen ikväll finner vi Malin Wättring (Anna Högberg Attack, European Jazz Orchestra, Fire! Orchestra). Malin är en av Sveriges mest lovande unga saxofonister och kompositörer. Hon har turnerat och spelat in med en mängd olika stora namn på den europeiska jazzscenen, och spelar vid sidan av med sina egna grupper Malin Wättring Kvartett och MW8. 2015 släppte hon sin debutskiva; GLÖD.

Susanna Risberg – g.
Ale William Sjöström – b.
Jonathan Lundberg – tr.
Special guest: Malin Wättring – sx.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook