x

Ida Bang & the Blue Tears
Restaurang Ester
D. 2016.21.04 Kl. 19:30

Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. De vann nyligen Swedish Blues Challenge och därmed blivit utvalda att representera Sverige i European Blues Challenge 2016, i Torrita di Siena i Italien. Bandet bildades 2013 och har sedan dess hunnit med mycket; blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, släppt en hyllad debut-EP med egenskrivna låtar, och fått goda recensioner. Just nu håller de på att avsluta arbetet med deras första fullängdsalbum som kommer ut 2016.

24-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, och det går att läsa om henne i Jefferson Blues Magazine (#180, #183). Hennes band, The Blue Tears, består av fyra talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.

”Med ett tajt sound, karismatiska musiker som plockar det bästa ur bluestraditionen, men också bereder en väg för den framtida bluesens utveckling” - Juryns motivering i 1st Swedish Blues Challenge 2015

Publikinsläpp 18:00
Konsertlängd: ca 2 tim