x

Timo Sjunger Ted Med Göteborg Wind Orchestra
Kronhuset
D. 2016.03.03 Kl. 19:00

Timo Sjunger Ted med Göteborg Wind Orchestra

Releasekonsert

 
Timo Räisänen, sång
Martin Schaub, kapellmästare
 
Vänligen observera att konserten spelas inför en stående publik.
 
Det är svårt att tänka sig den svenska sommaren utan Ted Gärdestad. Med en unik melodisk känsla fångade Ted och hans bror Kenneth sol, vind och vatten i toner och ord. Musiken och texterna har blivit en naturlig del av den svenska musikskatten. De oskyldiga blå ljusa sommardagarna, men även de svarta stråken i den stora sorgens famn. De tidlösa melodierna och känsliga texterna tilltalar en bred skara människor. 
 
Men jämte de oskyldiga blå ljusa sommardagarna fanns alltid en skugga, en skugga som Ted slogs mot hela sitt vuxna liv och som slutade med att han tog sitt liv midsommarnatten 1997. Idag har tre av fyra erfarenhet av psykisk ohälsa; egen eller som närstående. Och det är fortfarande fördomar, stigma och diskriminering som hindrar drabbade att söka hjälp. 
 
Den här kvällen ser en ny skiva dagens ljus - nämligen “Timo sjunger Ted med Göteborg Wind Orchestra”. Den är resultatet av ett kreativt samarbete mellan Martin Schaub, Timo Räisänen och GWO. Skivan bygger på musiken i den mycket uppmärksammade konsertproduktionen “Fångar en Ängel” och vi vågar lova en alldeles särskilt personlig och mycket känslosam skiva. 
 
Konserten hålls till förmån för Riksförbundet Hjärnkoll som arbetar för att öka öppenheten kring psykisk ohälsa genom kampanj och information, så att färre behöver förlora jobb, vänner och familj. 
 
Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att fira releasen av Timo sjunger Ted med Göteborg Wind Orchestra! 
 
Välkommen den till en kväll full av musik, sång och mänsklig värme. Vi stödjer kampen för psykisk hälsa och vi firar releasen men bubblig välkomstdryck, festlig förtäring och bejublad konsert!
 
Vänligen observera att konserten spelas inför en stående publik vid bord.