x

Erik Lundin Och Michel Dida
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2016.15.04 Kl. 20:00

E Du Dum Suedi TOUR
Erik Lundin & Michel Dida

Sveriges mest omtalade undergroundrappare på efterlängtad turné.

Efter åtta år utav konstant turnerande med artistkollegan Adam Tensta och mängder av gästverser valde Eboi att byta riktning. Han fick syn på sitt gamla pass och bitarna föll på plats. Passet ledde rakt in i hjärtat på den historia han höll på att berätta. Debut EP ”Suedi” släpptes i november under födelsenamnet Erik Lundin.

”Suedi” har toppat spellistor och årskrönikor, och Erik Lundin är inte bara nominerad för "årets textförfattare” på kommande Grammis Galan utan tog även hem priset som "Årets hiphop/soul" på P3 Guld.

Michel Didas namn har ringt i varje hiphopälskares huvud i flera år. Med mixtapes och otaliga gästverser, som på Timbuktus låt ”Spring”, Adam Tenstas "Stockholm Paris" och Mwuanas ”Parranoia”.

Förra året kom solodebuten: första singeln "Höru Mej Bae" släpptes i augusti. Låten blev en stor viral hit och kort därefter släpptes uppmärksammade "Höru Mej Bae (Remix)" featuring Seinabo Sey, Mapei, Silvana Imam, Sabina Ddumba och Cherrie. I november kom EP:n "E Du Dum" som är producerad av Adam Freiholtz och Nisj. Med ett säreget flow och ett mörkt basdrivet beat har Michel Dida tagit nivån till cosmos och astro.

Nu i vår beger sig Erik Lundin och Michel Dida tillsammans ut på turnén ”E Du Dum Suedi?” med två shower back to back.

Ståplatser

Konsertlängd:

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se