x

Rolf Wikström
Hotell Hulingen
D. 2016.12.03 Kl. 18:00

Roffe Wikström startade sin karriär som bluesgitarrist redan i början av 60-talet. Sedan första albumet gavs ut 1975 har över 25 album under eget namn tillkommit. Om man därtill lägger åtskilliga samarbeten, uppåt 4000 konserter samt faktumet att Roffe är enda svenska artist som tagits upp i högt ansedda Virgin’s Blues Encyclopedia, så är det lätt att förstå varför Roffe Wikström av många anses vara ”Sveriges Blueskung”. Artistens långa och inflytelserika karriär ledde i fjol till att Roffe Wikström blev en välförtjänd mottagare av Cornelis Vreeswijk-stipendiet 2015.

Det hela började när Rolf Wikström var 13 år och förstod att hans stamning skulle påverka och styra hela hans liv. Det var smärtsamt att komma till insikt om att han aldrig skulle kunna deltaga på lika villkor i livets stora kapplöpning.

Hur kompenserar man språket? Man använder kropp och hjärna. Först blev det fotboll, sedan musik.

Det fanns ingen skivspelare i det Wikströmska hemmet. Roffe fick låna en gitarr av en morbror. Han började ta ut melodier som han hört Shadows, Spotnicks eller Violents spela i radio. Det blev sologitarr direkt, att det gick att spela ackord kände denne autodidakt inte till. En dag kom en tv-reparatör på besök, plockade upp gitarren och påpekade att den var helt ostämd. Han stämde den och sedan var det bara för unge Wikström att börja om från noll igen.

En gitarrbok från 40-talet och Hank Williams sångbok var fyrar i mörkret.

Roffe spelade jämt. På morgonen innan han gick till skolan, på

frukostrasten, efter skolan och hela kvällarna. Han hängde på

skoldanserna, inte för tjejernas skull, utan för att kolla in popbandens gitarrister..

Puben öppen 18-23

Övervåningen öppen 19-02

på scen kl 21

Entré 160 + förköp (200kr i dörren)

Boendepaket: Övernattning + konsertbiljett 595kr.

Ring 0495-121 50 eller maila [email protected]