x

Marius Neset
Nefertiti
D. 2016.04.03 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Marius Neset
Nefertiti - Göteborg
Fredag 4 mars 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Unga stjärnskottet Marius Neset som tar jazzvärlden med storm!

Marius energifyllda spel och hans kreativa och komplexa kompositioner har gett honom stor uppmärksamhet långt utanför Skandinavien. Hans internationella karriär är i full gång och samtidigt som han turnerar flitigt skriver han kontinuerligt ny och spännande musik. Den 1 januari var det premiär för ett nytt specialskrivet verk på Kölner Philharmonie som sålde slut med1400 personer i publiken. Han har gett ut 5 plattor under eget namn. Den senaste, Pinball (ACT), är med på

flera tunga "Best of 2015" listor, bl. a. från John Fordham på The Guardian. Terje Mosnes har kallat honom det viktigaste som har hänt norsk jazz sedan Jan Garbarek.

Marius Neset, född i Oslo 1985, flyttade till Köpenhamn 2003 för att gå på Rytmiskt Konservatorium. Han blev känd för den skandinaviska publiken med bandet JazzKamikaze 2006 - 2009. Anton Eger från det bandet finns även med i Marius nuvarande band.

December 2014 fick Marius Spellemannpriset, ett av de viktigaste musikprisen i Norge. 2011 vann han priset Jazztipendiat som delas ut på Molde Jazzfestival varje år och har även varit nominerad till Nordiska Rådets musikpris.

Marius Neset – sx.
Ivo Neame – p.
Jim Hart - vibr, marimba.
Petter Eldh – b.
Anton Eger – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook