x

Simon Says & the Moor
Musikens Hus
D. 2016.17.09 Kl. 20:00

Musikens Hus presenterar:
Ett requiem för en vän med Simon Says och The Moor
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 17 september 2016 kl 20.00
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

Simon Says och The Moor hyllar sin vän, bandledare och bassist Stefan Renström med en kväll av ljus och mörker, vackra melodier och tung psykedelia.

Den 17:e september avled Stefan Renström, ett år senare väljer de band han var med i att hylla honom med en konsertkväll. Det blir en kväll då banden istället för att sörja kommer ogenerat låta musiken ta den tid den behöver, låta texterna ha ett innehåll bortom enkla repeterande och, faktiskt, kräva en del av de som lyssnar. . . det som var essensen i Stefans musik. Banden väljer glädje och skapande för att minnas Stefan.

Simon Says
Stefans band samlas för att göra sin sista spelning. Simon Says har sedan 1995 släppt 4 framgångsrika album och deltagit på ett antal samlingsskivor men kommer efter denna spelning att upphöra som band då Stefan var kärnan i bandet. Simon Says spelar en progressiv rock med rötterna i soundet från 70-talets stora band Yes, Genesis, ELP etc men framstår ändå som moderna och unika genom Stefans tonspråk och sinne för melodier.

https://simonsaysprog.bandcamp.com

The Moor
Till skillnad mot Simon Says vackra stilrenhet jobbar The Moor med ett experimentellt mörker, ofta med texter som är samhällskritiska eller introverta eller humoristiska och ibland allt på en gång. Musikaliskt rör The Moor sig mellan punk och jazz via industri och electronica. Live får de beskrivas som närmast psykedeliska. Bandet har sedan 1993 släppt tre album. En stor mängd ytterligare material finns inspelat med Stefan på bas och The Moor hoppas kunna släppa en del av detta innan konserten.

http://www.themoor.se

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook