x

Välgörenhetsgala För Barnen I Kobane
Globen, Brunnsparken
D. 2016.19.02 Kl. 19:00

15 september 2014 startade terrororganisationen IS attacker mot Kobane. 5 månader senare stod Rojavas officiella styrkor YPG/YPJ som segrare. 10 000 av Kobane befolkning lämnade sina hem som följd av kriget för att söka skydd i Turkiet. 80 % av kobane har jämnats med marken och de mest drabbade är barnen därför behöver barnen i kobane oss.

Vad Kobane motståndet och Rojava revolutionen har visat omvärlden är ett hopp om en ny Mellanöstern vilad på demokratiska sekulära värderingar.

Den 19 februari varje år kommer det anordnas en välgörenhetsgala i syfte att återuppbygga kobane och just i år 2016 kommer intäkterna gå till ett skolprojekt för barnen. Intäkterna från stödgalan som anordnas av Rojavakomiteérna tillsammans NCDK i Örebro kommer att gå till att bygga en skola för barnen i kobane.

Ni kan stödja projektet genom ert deltagande i stödgalan. Vidare information om det pågående projektet går att läsa på www.rebuildkobane.org

Medverkande artister är Bahoz Gul, Stran Mayie, Soha Akile, Goran Nory, Eva & Anton, Xero Melle, Arman Music mfl. Vi kommer också att få se Jesper Söder (YPG), Daniel Riazat (V), Muhamed Tahsin (Human to Human), Soheila Fors (Tehuset), Kristofer Lundberg (RS) som kommer att dela med sig personliga erfarenheter av kobane och flyktingkatastrofen.

I biljetten ingår

Kycklingfilé med champinjonsås och smörstekt potatis, tillbehör grillade grönsaker.
Ingår ett glas valfri alkoholfri dryck.

Kaffe/te

Insläpp kl 18:00
Slut ca 23:30

Mer info på:
www.ncdkorebro.se eller
www.rebuildkobane.org