x

Amanda Bergman
Gävle Konserthus
D. 2016.29.04 Kl. 21:00

Åldersgräns 18 år. Från 13 år i sällskap av egen förälder eller annan vuxen, av domstol utnämnd, vårdnadshavare

Den senaste tiden har Amanda Bergman varit aktuell som låtskrivare och sångerska i hyllade bandet Amason. Under hösten har Amanda också gjort hyllade framträdanden tillsammans med Seinabo Sey och Maja Francis, och i december gjorde de en julkonsert tillsammans med First Aid Kit. Den 26 februari släpper Amanda sitt första egna fullängdsalbum - "Docks" (via INGRID) och strax därefter kommer hon till KAKEL i Gävle Konserthus.

Sångerskan, musikern och låtskrivaren Amanda Bergman från byn Björka i Dalarna har sedan debuten 2009 varit verksam som soloartist, då under namnen Hajen och Idiot Wind, och allra senast som medlem i bandet Amason, tillsammans med bl. a. Gustav Ejstes (Dungen) och Pontus Winnberg (Miike Snow). År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt, och hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och the Tallest Man on Earth.

Amanda har också medverkat i ett flertal andra projekt, bl.a. har hon uppträtt tillsammans med Bröderna Lindgren och i början av 2015 medverkade Amanda Bergman på den uppmärksammade Oskar Linnros-producerade låten "Vintersaga".

"Jag har väntat i ganska många år på att hitta något som känns som en startpunkt. Både musikaliskt och yrkesmässigt. Jag har liksom känt det som om jag famlat runt rätt rejält ett tag. Den här skivan känns som en brytpunkt, en referenspunkt, utgångspunkt och en katalysator för att fortsätta vidare och göra mer musik", säger Amanda Bergman. "Textmässigt handlar skivan mycket om relationer och dess alla nycker. Det kretsar också kring någon slags skräckblandad fascination jag har för bergochdalbanan mellan total ofullkomlighet och ens gyllene ögonblick när man lyckas bete sig bra."

Trots många år som flitigt anlitad och uppmärksammad musiker och kompositör har Amanda Bergman aldrig tidigare släppt ett eget fullängdsalbum. Amanda har skrivit debutalbumet ”Docks” själv och producerat tillsammans med Petter Winnberg (Amason, Little Majorette), Jonas Teglund och Petter Granberg. Kristian Matsson (The Tallest Man On Earth) har också varit med och producerat två låtar på skivan. Förnimmelser från Hajen, Idiot Wind och Amason hörs på låtarna, men det här är första gången artisten Amanda Bergman träder fram till fullo som soloartister.

Plats: KAKEL (foajén)

Längd: ca 1 timme 10 minuter utan pausArr: Gävle Konserthus