x

Rigmor Gustafsson
Nefertiti
D. 2016.23.04 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Rigmor Gustafsson
Nefertiti - Göteborg
Lördag 23 april 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

En av Sveriges absolut främsta och mångsidiga jazzsångerskor tillsammans med sin kvartett!

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om.

När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt. Till albumet Alone with you som släpptes i september 2007, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna själv, och hon producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson. Alone with you, gav dem en Grammis 2008 för bästa svenska jazzplatta. Rigmors repertoar fick ytterligare dimensioner när hon 2010 gjorde sällskap med österrikiska Radio String Quartet Vienna. En unik stråkkvartett som rör sig helt fritt mellan olika genrer. Hon fångades av deras blandning, det klassiska-moderna, det rytmiska och improvisationerna. Detta resulterade i det gemensamma albumet Calling You. 2014 släppte Rigmor den kritikerrosade skivan When You Make Me Smile, hennes sjätte album på Tyska bolaget ACT. Det är inspelat tillsammans med Dalasinfoniettan och Eagle-Eye Cherry medverkar som gäst på en låt. Rigmor har skrivit merparten av skivans musik.

Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Hon har medverkat i ett flertal TV- program både i Sverige och internationellt. Rigmor är också adjungerande professor vid Musikhögskolan i Ingesund under två år från och med 2015 och har också mottagit många priser genom åren Senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

Rigmor Gustafsson – s.
Martin Höper – b.
Jonas Östholm – p.
Chris Montgomery – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook