x

Alan Haynes
S/S Marieholm
D. 2016.09.04 Kl. 20:00

Göteborgs Bluesförening presenterar:
Alan Haynes (US)
S/S Marieholm, Packhuskajen 8
Lördag 9 april 2016 kl 20.00
Bluesjam 16.00 - 19.30
På scen c:a 21.00 och spelar till c:a 23.45
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

”Texas blues gitarrlegenden, Alan Haynes från Austin, Texas, USA

spela gitarr så lätt som han andas ..” … och spela nästan lika mycket gitarr som han andas. Ty även om en konsert lätt kan vara uppemot tre timmar nonstop, TEXAS STYLE, kan du lätt hitta honom spela gitarr på hotellrummet efteråt.

Att han därför nästan blivit ett med sin gitarr, är tydligt när han är på scenen, där hans karisma, själfulla sång och nästan eteriska gitarr virtuositet, fängslar även de mest kräsna blues publik – och många saker en musiker kollega.

För Alan Haynes är en ”gitarrist gitarristen”, och som nämns i många intervjuer som en ”måste höra”, genom så skilda gitarrister Robert Cray och Jeff Beck, som han upprepade gånger stod på scenen med yttersta; Stevie Ray Vaughan, Albert King Buddy Guy, Albert Collins, Otis Rush, och inte minst Johnny Winter, som han också spelat in med och anta som främsta inspirationskälla.

Alan Haynes har nästan haft Danmark som hans andra hemland de senaste femton åren, och de senaste fem hade även en permanent dansk rytmsektion bestående av Mads ”Tiny” Andersen på trummor och Henrik Poulsen på bas som han använder i hela Europa. Danmark har varit naturlig bas varifrån han har turnerat över hela Europa en gång om året och tenderade att hans lojala fans.

Alan Haynes, Vocals & Guitar
Henrik Poulsen på bas
Mads ”Tiny” Andersen på trummor

www.gbgblues.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook