x

Tuk Tuk Rally + 23 Till + en Svensk Tiger - Tuk Tuk Rally + 23 Till
Sticky Fingers
D. 2016.28.05 Kl. 19:00

Över tjugo år sedan…, å jösses vad tiden går. Vi var Tuk tuk rally, bandet med tusen låtidéer men utan kommersiell kompass och tydlig genrehemvist.
Så inleder sångaren Roger Karlsson sin personliga text i innerkonvolutet till en vinylsamlingsplatta som nu släpps i samband med Tuk tuk rallys reunionturné.
Botkyrkabaserade Tuk tuk rally startade i folk-pop-punkvågen i början av 1990-talet. Fem killar som längtade bort från förortstristess och inrutad vardag. Bandet gjorde snabb succé mellan åren 1992-94 med ett hundratal spelningar på klubbar, musikhus och festivaler, över 200 spelningar på SR:s P3 och medverkade i numera klassiska programmet Hassan, Kristian Luuks Tvål och liveprogrammet Trådlöst mm.
Utan att tumma på det personliga och genuina var band som The Pogues, Waterboys, Lemonheads och Perssons Pack vaga inspirationskällor.
Ibland blev man feltolkade och malplacerade. Styrda av känsla och intuition var bandets plats på genrekartan inte helt tydlig.
Vi var alltid svåra att ringa in; punk, pop, folk, rock? - Ja och nej och kanske, men ändå inte. Vi var nog själva rätt osäkra på svaret….., fortsätter Roger i ett försök att sätta fingret på bandets identitet och kärna. Det där svårdefinierade, genreöverskridande som satte spår hos publik och radioproducenter.
Idén till en tillfällig återförening föddes för ett par år sedan då skivbolaget Beat Butchers firade 30-årsjubileum på Münchenbryggeriet i Stockholm. Inför en entusiastisk storpublik gjorde Tuk tuk en oförglömlig comeback som gav ringar på vattnet och nyvunnen energi. 20 år efter att bandet splittrades fanns magin, spänningen och energin plötsligt där igen.
Nu ska bandet ut på en turné som börjar 11 mars och slutar någon gång i augusti.En Svensk Tiger är trion från Göteborg som tillsammans med Kapten Röd skapat genren beatpunk.
Efter att debutskivan "Versace Style" släpptes 2009 hyllades bandet som Sveriges bästa punkband i bland annat tidningen Slitz och skivan nominerades till priset årets punk-/hardcoreskiva vid Manifestgalan 2010.
Åren därefter turnerade En Svensk Tiger flitigare än något annat svensk punkband. Bandet uppträdde bland annat på Peace and Love 2011 och 2012.
Bandet spelar nu in ny skiva tillsammans med producenten Ulf "Rockis" Ivarsson. Skivan förväntas släppas under 2016.